URGENT

🔴 Greu accident laboral aquest matí a Reus

Finalitza la Festa Major de Montblanc, una de les més concorregudes dels últims anys

Malgrat que la pluja va fer la guitza en alguns actes, la valoració de l’Ajuntament és positiva. A partir d’ara, els montblanquins podran valorar la Festa Major per millorar-la, si cal
Festa Major Montblanc 2019! | Àngel Ullate

 

Aquest dimecres 11 de setembre ha finalitzat la Festa Major 2019 de Montblanc. Durant els darrers 6 dies de celebració s’han fet més de 60 actes festius. Un cop acabada la festa, toca fer balanç.

 

Des de l’Ajuntament destaquen la gran participació ciutadana dels montblanquins i montblanquines a tots els actes, «convertint així aquesta Festa Major en una de les més concorregudes dels últims anys», han valorat des del consistori a través d’un comunicat.

 

Les novetats d’aquest any, també han estat un «èxit». Per una banda, el reconeixement als nascuts l’any 2018, un acte familiar que va servir per donar la benvinguda a les noves montblanquines i montblanquins. «Estem contents també de la gran assistència a l’actuació del seguici infantil del dia 9», han afirmat des de l’Ajuntament. És voluntat del consistori potenciar-lo i convertir-lo  en un dels eixos bàsics  de la Festa Major i «treballarem, juntament amb les entitats participants, per fer-ho», han expressat.

 

Els montblanquins podran opinar sobre què es pot millorar de la Festa Major

L'obertura del balcó a la ciutadania per veure passar el seguici, «ha estat una encertada decisió, convertint els nostres vilatans en el centre de la festa i podent gaudir d'una experiència normalment reservada a regidores i regidors».

 

Festa Major Montblanc 2019! | Àngel Ullate

 

Un altre aspecte a destacar és l'obertura de nous espais de realització d'actes, com ho és la muralla de Sant Francesc o la Placeta dels Torraires. Tot i que aquest any encara hi ha hagut espais que han repetit més d'una de festa nocturna, des de l'Ajuntament es repartiran el màxim possible els espais festius, en properes edicions, per millorar el descans de les veïnes i veïns.

L’Ajuntament també ha anunciat que la setmana vinent s'obrirà un procés participatiu perquè les montblanquines i montblanquins valorin els diferents actes de la Festa Major i poder millorar-la de cara l'any vinent.

 

La pluja va fer canviar els plans de la nit de dimarts

La pluja va fer acte de presència la nit del dia 10 de setembre, obligant a suspendre tant el concert de Doctor Prats i Zoo com la festa dels 80 programada a la Plaça Major. En aquest sentit, l’Ajuntament ha volgut explicar per quins motius es van prendre les decisions que van portar a la cancel·lació dels dos actes.

 

Per una banda, la seguretat de l’acte. En el moment de la suspensió dels actes els equips de so i llum estaven completament humits, «fent impossible que es poguessin iniciar els espectacles. Tot i que va parar de ploure passats dos quarts d'una de la nit, és necessari un mínim de temps per tal de poder assecar les connexions elèctriques i poder iniciar la música», han aclarit.

 

Festa Major Montblanc 2019! | Àngel Ullate

 

En l'organització d'un concert d'aquesta envergadura també es valora poder canviar-ne la ubicació a sota cobert. Montblanc, però, no té cap espai cobert prou gran per encabir el públic previst en aquest concert. El Pavelló del Casal Montblanquí té un aforament d'unes 2.000 persones, «completament insuficient per l'assistència prevista al concert».

 

Aquests dos actes es van anul·lar a les 23.30 hores, «que era l'hora màxima que els tècnics de so i llum donaven per esperar que parés la pluja i poder assecar els equips per iniciar els concerts amb retard». Donat que a aquesta hora encara plovia, es va decidir suspendre els dos actes.

  

Des de l'Ajuntament de Montblanc han volgut agrair el suport de les entitats que tenien les barres al concert per la seva comprensió, a la Policia local, a Protecció Civil i a la brigada municipal «en una tarda i nit complicada» i als Dimonis de Montblanc per l’adaptació del correfoc a causa de la pluja.