Arriba una nova visita guiada pel patrimoni, la vida quotidiana i l’activitat enogastronòmica de Montblanc

Els recorreguts es podran fer cada dia fins al 6 de setembre i estan adaptades a les recomanacions sanitàries
La visita està centrada en l’atractiu patrimonial, la vida quotidiana i l’activitat enogastronòmica. | Montblanc Medieval

Des d'avui, divendres 10 de juliol, Montblanc torna a realitzar les visites guiades per la vila medieval. Amb un nou model de visita que està centrada en l'atractiu patrimonial, la vida quotidiana i l'activitat enogastronòmica. Per tal d'adaptar-se al context actual en el que ens trobem, es farà una visita diària cada dia de la setmana fins al 6 de setembre. Aquestes podran ser en castellà -cada dia a les 10.00 hores-, català -cada dia a les 11.00 hores- o bé, en francès -els dimecres a les 19.00 hores-. Les visites tindran un aforament limitat de 15 persones.

Es farà un recorregut que va des de l'Oficina de Turisme, davant la Catedral del Vi de Montblanc, tot passejant per als per carrers i places evitant aglomeracions, fent les explicacions en espais amplis i poc transitats, fins a arribar a visitar una torre de la muralla -la de Pere III- i un tram del pas de ronda -el que arriba a la torre-portal de Sant Jordi-. En acabar aquest recorregut el visitant pot fer una degustació enogastronòmica consistent en un tast gastronòmic i dos tastos de vins de la D.O. Conca de Barberà.

Un model redefinit de visites guiades 

A causa de la crisi sanitària de la Covid-19, el 13 de març es van haver de suspendre les visites i en el moment de reprendre-les, des de l'Ajuntament de Montblanc, s’ha optat per una redefinició que té en compte les recomanacions de les autoritats turístiques i les sanitàries. En aquest cas, s’han seguit els protocols redactats per l’ICTE (Instituo para la Calidad Turística Española) aplicats per la Direcció General de Turisme. 

El procés de creació de la nova visita guiada ha esdevingut molt innovador i ha comptat amb la participació de potencials usuaris d’aquest servei. Per a portar-lo a terme es va habilitar una enquesta al web de Montblanc Medieval que es va vincular al sorteig d’una estada de cap de setmana a Montblanc. Tot plegat es va promocionar a través d’una campanya microsegmentada a través de Facebook, on es van obtenir grans resultats. 1.778 respostes van ajudar a definir una nova proposta de visita guiada a Montblanc adaptada a la nova realitat. La durada, els continguts, els horaris i, fins i tot, el preu s’han obtingut a partir dels resultats d’aquestes enquestes. 

Des del divendres 10 de juliol Montblanc comptarà amb una nova visita guiada | Montblanc Medieval

Les reserves es poden fer en línia a través del web

En aquesta nova etapa de les visites guiades, un dels canvis és el sistema de reserva que ara ja és exclusivament a través del web turístic de Montblanc, on s’ha habilitat un formulari específic que cal omplir si es vol reservar la visita. 

Un cop feta la reserva des de l’Oficina de Turisme es confirmarà i s’informarà l’usuari de les diferents opcions per a fer el pagament. Per a fixar el preu també es va tenir en compte en l’enquesta realitzada i es poden trobar diferents preus: adults 12€ la visita amb tast i 8€ sense tast; joves (de 7 a 17 anys), amb tast 6€ i sense tast 4€; i infants fins a 6 anys, gratuït. 

Des de l'Ajuntament de Montblanc remarquen la il·lusió per reprendre aquest projecte, després de quatre mesos d'inactivitat i agraeixen la implicació dels Guies i dels establiments col·laboradors on es fa el tast, ja que la nova visita guiada no tindria cabuda sense ells.

"Vimbodí i Poblet celebrarà la Festa Major inclusiva, familiar i segura" "Una exposició connectarà el món rural amb 3 espais de l'Espluga de Francolí"