Unes 200 persones es manifesten a Cambrils per rebutjar la violació grupal a una noia

El col·lectiu feminista Les Filomenes reclama més implicació de la societat per acabar amb la violència cap a les dones
Unes 200 persones es manifesten a Cambrils per rebutjar la violació grupal a una noia | ACN

 

Unes 200 persones s’han concentrat aquest dimarts al vespre davant l’Ajuntament de Cambrils per rebutjar la violació grupal que va patir una jove al municipi la nit de Sant Joan. Convocades pel col·lectiu feminista local Les Filomenes han demanat més implicació de tothom per erradicar els comportaments sexistes i la violència vers les dones. En la concentració hi ha participat l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i en el manifest s’ha evidenciat la necessitat d’actuar en l’educació, en els mitjans de comunicació i en l’àmbit legislatiu. La protesta ha acabat amb crits de «no és no» i «si ens toquen a una, ens toquen a totes».

 

Una representant del col·lectiu feminista Les Filomenes, Francesca Martínez, ha valorat positivament que els presumptes autors de la violació grupal a una noia la passada nit de Sant Joan estiguin en presó preventiva, així com la rapidesa del jutge a l’hora de prendre la mesura. També ha defensat que les víctimes no sempre tenen la possibilitat de negar-se a patir la violació, però ha deixat clar que «només sí és si». «Si no pot dir que no, què li pots exigir?», s’ha preguntat Martínez. 

 

Amb tot ha volgut deixar clara la indignació dels manifestants pels fets succeïts i ha expressat que tota la societat s’ha de formar en matèria d’igualtat i respecte vers les dones, ja des de la infantesa. A més, Martínez ha apuntat que condemnen que «la pornografia sigui l’únic mitjà en què el jovent s’eduqui en sexualitat». També ha criticat com els mitjans de comunicació «tracten aquests temes» i ha contemplat un canvi legislatiu per endurir les penes contra els agressors de delictes sexuals. Finalment, ha empatitzat amb la mare i la família dels agressors. «No només ha de ser horrible ser la noia o la mare de la dona agredida. I ser la mare del violador? Com es conviu sabent que el teu fill és aquesta mena de monstre?», s’ha qüestionat.

 

El col·lectiu feminista Les Filomenes reclama més implicació de la societat per acabar amb la violència cap a les dones | acn