Adjudiquen les obres d'enderroc de l'antic Hostal Bona Estada de Salou

Els treballs s'han dividit en dos lots per un pressupost pròxim als 100.000 euros i un termini d'execució de cinc setmanes
L'espai que quedi després de l'enderroc es convertirà en una nova plaça pública. | I. Alcalá

 

L'Ajuntament de Salou ha adjudicat les obres per enderrocar l'antic Hostal Bona Estada i adequar l'espai resultant com a una nova plaça pública. L'actuació té per objectiu acabar amb el darrer edifici que hi ha adossat a l'Església de Santa Maria del Mar i s'ha dividit en dos lots. Per una banda, l'enderroc de l'edifici de tres plantes, que executarà l'empresa Fulgencio Villar SL, amb un cost de 54.000 euros. El segon lot correspon a la urbanització dels 190 metres quadrats del solar, amb unes obres pressupostades en 41.000 euros i adjudicades a Construccions Vinaixa. L'inici dels treballs està pendent dels darrers tràmits i el termini total de l'actuació serà de cinc setmanes.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

L'antic Hostal Bona Estada, que durant els últims anys havia servit com a magatzem de Càritas Salou, es va construir adossat al transsepte i l'absis de l'església. Ara, la intenció és tornar-li al temple la característica d'edifici aïllat i alhora guanyar un nou espai públic al Nucli Antic de Salou. En aquest sentit, després de l'enderroc de l'antic hostal, que es completarà en dues setmanes, es procedirà a adequar l'espai com una petita plaça. D'acord amb el projecte que es va aprovar a l'agost, l'actuació inclou l'enjardinament de la zona que quedarà a tocar de l'església, l'ampliació de la vorera del carrer de Mestral fins als 3 metres, així com la instal·lació de bancs.

 

Cal recordar que aquesta plaça comptarà amb un monument de reconeixement al Ball de Bastons de Salou. Per aquest motiu, el consistori ja ha engegat un altre procés de contractació de forma simultània per la fabricació, lliurament i col·locació de dues escultures que representarà una parella de bastoners a escala natural. Les figures són obra de l’escultora montblanquina Natàlia Ferré i es faran en bronze. El cost de la seva fabricació rondarà els 38.000 euros. 

 

Cal recordar que l'Ajuntament de Salou va aprovar la compra de l'immoble per 807.000 euros el passat mes de maig. Després de l'enderroc, quedaran alliberades totes les façanes de l'església. L'any 2014, ja es va fer una actuació similar amb l'edifici de Càritas que hi havia adossat a l'altre costat de l'absis. Aquest espai és avui la plaça del Mossèn Jaume Constantí que, a més, ha esdevingut una nova connexió entre els carrers de Ponent i Església.