L’Ajuntament de Mont-roig del Camp aprova el Pla estratègic de municipi 2020-2030

Setze dels disset regidors han donat suport al Ple a aquest document elaborat amb participació de la ciutadania i que marca el rumb del municipi en la pròxima dècada
L’Ajuntament de Mont-roig del Camp aprova el Pla estratègic de municipi 2020-2030 | Viquipèdia

El Ple de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp d’aquest mes de maig ha aprovat el Pla Estratègic de municipi 2020-2030 amb el suport de tots els grups municipals, exceptuant Ciutadans.

El document, elaborat amb la participació de la ciutadania, recull l’opinió de tots els agents del territori i conté les dimensions de gestió pública municipal per als pròxims deu anys. Aquest ha servit per avaluar la situació en què es troba Mont-roig del Camp. D’aquesta manera, el municipi podrà decidir quines accions cal implementar per arribar a transformar-se i convertir-se en allò que els seus habitants volen que sigui.

Participació ciutadana en totes les etapes d’elaboració

Els treballs del Pla Estratègic 2020-2030 s’han desplegat tenint com a referent la participació ciutadana en la diagnosi, en la determinació de l’abast, en la definició de la càrrega estratègica i, principalment, en l’estructuració de les accions que s’hauran de desenvolupar en la pròxima dècada. En aquest sentit, s’ha potenciat la participació externa a l’Ajuntament per donar cabuda al màxim de sensibilitats i opinions a través de diverses accions.

Contretament, al llarg del darrer any s’han dut a terme tallers participatius a Mont-roig i a Miami Platja, s’han posat urnes per recollir propostes, s’ha fet una dinàmica participativa dedicada a la gent gran, activitats a les tres escoles del municipi, dinàmiques DAFO als dos instituts, entrevistes cíviques i agents socials, així com amb veïns i veïnes particulars i amb funcionaris públics i antics treballadors de l’Ajuntament.

Ciutadans no ha donat suport al Pla Estratègic de municipi 2020-2030 | Cedida

 

Més d’un centenar d’accions per desenvolupar

El resultat final és un Pla Estratègic dividit en dos documents. El primer d’ells conté la primera fase que ha consistit en la identificació de l’estat actual del municipi. La segona fase compta amb un document que descriu detalladament les actuacions que s’han de desenvolupar en els pròxims deu anys indicant com, quan i el pressupost aproximat que requereixen.

En total s’han plantejat 109 accions que estan agrupades en quatre grans blocs. Es tracta d’actuacions per aconseguir posicionar territorialment Mont-roig del Camp, perquè l’Ajuntament sigui eficient en la gestió i innovador, per dissenyar un urbanisme intel·ligent i per fer un municipi econòmicament competitiu.

Es preveu que en els pròxims mesos es convoqui la ciutadania per presentar els resultats d’aquest Pla Estratègic. El consens aconseguit al Ple municipal amb el suport de pràcticament tots els partits representats a l'Ajuntament dóna garanties que es pugui desenvolupar després del 26 de maig, independentment del govern que sorgeixi després de les eleccions.

"URGENT: Nou accident mortal a l'AP-7 catalana" "ATENCIÓ: Denuncia el propietari d'un gos després d'atacar-lo a Cambrils"