Imatge del pantà de Riudecanyes desbordant-se per estar a la seva màxima capacitat

Noves maniobres de desembassament aquest dijous al pantà de Riudecanyes

Demanen precaució als municipis per on passa la riera de Riudecanyes davant l'alliberament de cabal entre les 12 i les 15 hores

El pas del temporal Glòria pel Camp de Tarragona va provocar que les reserves d'aigua del pantà de Riudecanyes arribessin al seu límit de capacitat. El passat cap de setmana fins i tot va començar a desbordar-se. Aquest dijous, 6 de febrer, està previst que la Comunitat de Regants del pantà dugui a terme un desembassament controlat de la presa entre les 12 i les 15 hores.

Precaució pels desguassos a Riudecanyes, Montbrió, Mont-roig i Cambrils

Per aquest motiu, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha tornat a llençar un avís a les poblacions de Riudecanyes, Montbrió del Camp, Mont-roig del Camp i Cambrils per evitar que se circuli i es facin activitats a la llera de la riera de Riudecanyes al llarg d'aquest dijous 6 de febrer.

La previsió és que el cabal alliberat assolirà, durant alguns minuts, fins a 25 m3/s. Tot i que aquesta quantitat d'aigua no ha de provocar cap desbordament ni afectació en els seveis bàsics, no es descarta que es talli la circulació en alguns camins per evitar que es creui la riera. Protecció Civil ja va donar l'avís aquest dissabte, que l'embassament havia assolit la cota 219,34, quan la màxima se situa al 219,50.


Comentaris