Quatre platges amb bandera vermella i 32 de grogues a la Costa Daurada

L'entrada d'aigua de rieres i torrents per culpa de les tempestes ha deixat l'aigua marronosa, bruta i amb mala qualitat sanitària

 

Aquest dilluns, les platges de la Costa Daurada han despertat amb quatre banderes vermelles i gairebé quaranta grogues —ara ja en són trentados— per culpa de les tempestes que aquesta nit han descarregat a tot el territori, amb una intensitat destacable a la zona nord de la província. Precisament, per aquest motiu, les tres platges on és prohibit el bany estan al Baix Penedès: la platja de les Madrigueres i la de Sant Salvador al Vendrell i les dues platges de Cunit, Ponent i Llevant.

 

Les tempestes d'aquesta matinada han provocat un mal estat de les platges, caracteritzat per una mala qualitat sanitària de l'aigua, amarronada i bruta a causa de l'entrada d'aigua de rieres, torrents i col·lectors. Així, les comarques del Baix Penedès, el Tarragonès, el Baix Camp i el Baix Ebre tenen fins a 32 on s'ha hissat la bandera groga.

 

Pel que fa al Baix Penedès, a més de les vermelles, les Coma-ruga i el Francàs del Vendrell tenen hissada la bandera groga. El Tarragonès és la comarca amb més banderes grogues: a Tarragona, cal tenir precaució a la platja de Tamarit, la platja de la Móra, les tres seccions de la platja Llarga, la dels Capellans, la Savionosa i la platja Arrabassada i la del Miracle; a Vila-seca, la platja de la Pineda també té hissada la bandera groga; i a Salou, la platja Llarga, la del Cap de Sant Pere i les de Ponent i Llevant, també.

 

A Cambrils, al Baix Camp, des de la platja de Vilafortuny fins a la de la Pixerota, un total de deu platges tenen totes bandera groga, A Mont-roig, hi oneja la bandera groga a la Cala dels Vienesos i a la platja Cristall. Al Baix Ebre, concretament a l'Ametlla de Mar, les platges de Calafató i de Sant Antoni d'Alfama i la Cala Forn tenen bandera groga.

 

 

 

Bandera vermella: prohibit el bany

Quan hissen la bandera vermella en les platges està prohibit el bany. Es pot donar en situacions d'onades que suposen un perill greu per a la integritat de les persones, que hi hagi corrents forts, el mar està molt agitat o l'aigua o la sorra estan contaminades. També poden haver-hi animals marins lesius o perillosos, així com condicions climatològiques molt adverses i perilloses.

 

Bandera groga: risc moderat per als usuaris

La bandera groga indica precaució a l'hora de banyar-se al mar. Es pot donar en diverses situacions que suposen un risc moderat per als usuaris, com ara onades d'un metre i mig que poden causar problemes als banyistes, corrents mitjanament forts, tempesta o fenòmens meteorològics que dificulten la vigilància, brutícia o taques a l'aigua, sorra en mal estat, o bé la presència de meduses o altres animals marins lesius.

 

"❗ Sumem per Salou vol que es modifiqui la llei de manifestacions" "🔴ATENCIÓ: 4 persones queden atrapades a la Cova del Llop Marí, a l'Hospitalet de l'Infant"