Cambrils cobrarà un recàrrec del 50% de l’IBI als habitatges buits

La mesura vol fer créixer el nombre d’immobles al mercat de lloguer i no afectarà les segones residències
El Port de Cambrils, en una imatge d'arxiu | Viquipèdia

 

L’Ajuntament de Cambrils aplicarà una recàrrega del 50% de l’IBI a tots aquells habitatges que estiguin desocupats de manera permanent. El consistori ho farà a partir del 2020 per penalitzar els grans tenidors i els immobles que estiguin buits. La nova ordenança fiscal ha estat proposada per l’equip de govern, es votarà en el plenari de dilluns i no afectarà les segones residències.

La mesura busca facilitar l’augment d’habitatges de lloguer al mercat immobiliari. «No ens podem permetre tenir pisos buits davant la pujada constant del preu del lloguer al municipi, que està dificultant el dret a l’habitatge per a moltes persones», ha afirmat l’alcaldessa, Camí Mendoza. A més, es flexibilitzarà l’obtenció de la bonificació de la taxa d’IBI a famílies nombroses i s’estudiarà sancionar els bancs i grans tenidors que tinguin habitatges buits.

"🔴 Salou treballa per portar un esdeveniment de motor per substituir el RallyRACC 2020" "❗VILA-SECA: Un policia local xoca amb la moto quan anava a atendre un altre accident"