Cambrils construirà habitatges per a la gent gran a l'avinguda d'Adelaida

S'ha aprovat una modificació del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal
La zona de l'avinguda d'Adeilada de Cambrils inclosa a la modificació del POUM | Google maps

El Ple de l'Ajuntament de Cambrils ha modificat el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de l'avinguda Adelaida i la riera d'Alforja, on s'inclourà una reserva d'habitatge dotacional, així com destinar tot el sòl d'aprofitament privat a ús comercial i desenvolupar una zona verda. Amb aquesta actuació, el Pla de Millora Urbana 13 L'Alforja passarà a ser un polígon d'actuació on s'hi projectarà la zona verda, davant de la riera d'Alforja, la zona comercial i finalment la zona dotacional.

L'habitatge dotacional, de titularitat pública i destinat a satisfer les necessitats d'un determinat col·lectiu; respon a la voluntat de disposar d'aquest tipus d'habitatges en una zona cèntrica i a prop dels serveis bàsics, tal com ha explicat el regidor d'Urbanisme, Enric Daza, i alhora servirà per generar una inversió potent per poder-hi instal·lar, a la mateixa zona, el nou Mercadona.

La tramitació de l'expedient experimentarà una reducció, mantenint l'objectiu de les polítiques d'habitatge de l'ajuntament, per consolidar la Nova Augusta com a eix urbà amb tots els serveis comercials i equipaments. En aquest sentit, es preveu urbanitzar també a cruïlla entre les dues vies més importants de Cambrils: l'avinguda Adelaida amb la riera d'Alforja i la Nova Augusta, l'antiga carretera N-340.


Habitatges per a la gent gran

En aquest sentit, l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, s'ha mostrat satisfeta amb aquesta ordenança, ja que servei per avançar en el Pla d'Acció Municipal (PAM), previst per aquest mandat. «Amb aquesta modificació puntual avancem en la recerca de sòl per a la construcció d'habitatge dotacional per a la gent gran atenent dues de les prioritats d'aquest equip de govern com són l'habitatge i l'atenció a les persones que ja han passat l'edat de jubilació» ha explicat Mendoza.

La modificació del POUM preveu la construcció d'habitatges per a la gent gran al centre de la població cambrilenca, ja que d'aquesta manera es facilita l'accés als serveis com el centre de dia, el casal de la gent gran, l'hospital, l'ajuntament, el Palau d'Esports o els comerços locals, evitant l'ús del transport públic o privat, fet que pot resultar més dificultós en segons quines edats.

Es tracta d'una mesura pensada per als veïns com els dels barris de ponent o de llevant que, segons explica l'ajuntament, a mesura que es van fent grans decideixen deixar els habitatges unifamiliars, a vegades de dues plantes, per pisos al centre de la població i d'una sola planta, com és el cas.

Per altra banda el consistori també opina que «el model assistencial per a gent gran ha d'evolucionar cap a espais propis i més generosos destinats a l'ús individualitzat de les persones usuàries» que, amb la combinació amb espais comunitaris amplis, es garanteixi una qualitat dels serveis relacionats amb la residència.

"Pinta molt malament: la temporada turística a Salou, greument ferida" "L'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda té nou president"