GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Cambrils posa punt final a l'Any Cardenal Vidal i Barraquer

El municipi ha realitzat gairebé 50 actes per commemorar la seva figura
El 150è aniversari de cardenal va acabar divendres amb un acte institucional a la Sala de Plens | Cedida

 

L'Any Cardenal Vidal i Barraquer ha arribat al seu final a Cambrils. Aquest passat divendres, es va realitzar un acte institucional a la Sala de Plens de l'Ajuntament, per cloure aquest any de commemoració del 150è aniversari del naixement d'aquest fill il·lustre del municipi. Tanmateix, aquest acomiadament va comptar amb la presència de nombroses persones implicades en les activitats realitzades a Cambrils. 

 

Un any amb 49 activitats al voltant de la figura de Vidal i Barraquer

L'Any Cardenal Vidal i Barraquer va donar el tret de sortida el 15 de maig de 2018 i, fins aquest passat 15 de març de 2019 s'han portat a terme diversos actes públics realitzats per la comissió encarregada, mentre que altres entitats també s'han volgut sumar a la commemoració. En total, 26 actes han estat realitzats per la Comissió de l'Any Cardenal Vidal i Barraquer i 23 per entitats.

 

Totes aquestes activitats i la repercussió mediàtica han servit per donar veu a un personatge universal, silenciat durant molt de temps, que va defensar amb valentia els valors de la pau, la concòrdia, el diàleg, la coherència i també l'ús de la llengua catalana. 

 

Un llibre, una exposició, una activitat didàctica per les escoles o els fons cedits per la família són alguns dels llegats de l’efemèride | Cedida

 

Presenten un llibre dedicat a Vidal i Barraquer

El programa d'actes públics va finalitzar el divendres, però deixa una important petjada per la divulgació com per lar recerca que s'ha fet gràcies a valuosos fons documentals cedits per la família Vida-Barraquer.

 

Entre el llegat que hi haurà després d'aquest any dedicat al Cardenal, destaca el llibre que es va presentar el mateix dia de la cloenda, així com un web on hi haurà tota la informació; l'exposició itinerant 'Vidal i Barraquer: Diàleg i coherència'; o un itinerari didàctic per l'alumnat de secundària que ja ha arribat a 360 joves i formarà part del programa municipal 'Descobrim Cambrils'.

 

El llibre 'El cardenal Francesc d'Assís Vidal i Barraquer, una vida en imatges', escrit per Manel Tarés i Pedro Otiña, és una aproximació biogràfica a la figura del cardenal a partir de documents fotogràfics, la majoria procedents del mateix arxiu de la família Vidal-Barraquer. El llibre ja es pot adquirir per 10 euros a l'Ajuntament de Cambrils, el Centre Cultural, el Museu d'Història, la Biblioteca, el Casal de la Gent Gran i l'Oficina de Turisme. 

El 150è aniversari de cardenal va acabar divendres amb un acte institucional a la Sala de Plens | Cedida

 

També et pot interessar: