El sector turístic tremola davant les primeres cancel·lacions d'esdeveniments esportius per Setmana Santa

Els organitzadors del torneig Costa Daurada Cup i del triatló Challenge Salou anuncien la suspensió a causa del coronavirus

El turisme esportiu s'ha convertit els últims anys en una bomba d'oxigen per als allotjaments de la Costa Daurada en els mesos previs a la temporada alta i, especialment, de cara a la Setmana Santa. Segons dades de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT), l'any passat van visitar el territori més de 20.000 persones, entre jugadors, tècnics i familiars, gràcies a les diferents competicions esportives celebrades. 

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Enguany, però, la crisi del coronavirus manté en l'aire una gran quantitat d'esdeveniments que havien de celebrar-se aquests dies. A l'aturada de les competicions regulars, tant professionals com amateurs, s'han començat a sumar altres esdeveniments programats entre març i abril arreu. A casa nostra, dos d'ells, el torneig de futbol Costa Daurada Cup i el triatló Challenge Salou, ja han anunciat la seva cancel·lació.

El Mundialito i la Mare Nostrum Cup segueixen en peu

Mentrestant, els altres dos grans tornejos de futbol base que se celebren per Setmana Santa a la Costa Daurada, el Mundialito i la Mare Nostrum Cup, han informat que segueixen en peu a expenses de les possibles restriccions que facin les autoritats sanitàries els pròxims dies. Des del Mundialito, a més, van detallar fa uns dies que com a mesura de prevenció pel coronavirus no participarien equips procedents de la Xina, Corea, l'Iran, Singapur i Itàlia.

A través d'un comunicat publicat aquest dijous 12 de març, l'organització de la Costa Daurada Cup ha informat la seva decisió de cancel·lar l'edició prevista entre els dies 8 i 12 d'abril «per a tranquil·litat de tots i sense haver d'esperar més temps». «No som aliens al fet que un esdeveniment com la Costa Daurada Cup pot ser un focus de contagi si no es prenen les mesures oportunes», indiquen els responsables del torneig.

En aquest sentit, afirmen que han avançat la decisió perquè no volen «córrer riscos innecessaris ni generar més incertesa». L'any passat, aquest esdeveniment, que compta amb una participació molt destacada d'equips femenins, va arrossegar a Cambrils i Salou milers de persones i 160 clubs de tot el món.

El Challenge Salou 2020 s'ajorna al pròxim mes de setembre

Les setmanes prèvies a la Setmana Santa, del 27 al 29 de març, Salou tenia programat un altre esdeveniment esportiu d'escala internacional: el Challenge Salou. A dues setmanes de la seva celebració, aquest important triatló, que compta anualment amb la participació d'un miler d'esportistes, alguns de primer nivell mundial, s'ha ajornat per culpa del coronavirus.

L'organització ha manifestat que, d'acord amb les recomanacions de les autoritats, «ens veiem obligats a prendre decisions pel bé de tots: atletes, familiars, espectadors, etc». Tot i això, apunta que «continuem treballant perquè aquest gran esdeveniment de triatló es converteixi en un èxit». La nova data marcada en el calendari per a la seva celebració és el 27 de setembre.

"⚠ CORONAVIRUS: Vila-seca tanca equipaments i cancel·la activitats durant 15 dies" "❌COMPARTIU: El fals rumor sobre el coronavirus a Cambrils que s'ha escampat"