Salou clou amb èxit el primer casal per a nens i joves amb necessitats especials

Una desena de nens, nenes i joves han participat d'aquesta activitat impulsada per l'Associació Aiguamarina del 5 al 23 d'agost
Per acomiadar el casal, els participants s'han remullat avui, 23 d'agost, a la platja de Ponent. | Ajuntament de Salou

 

L'Associació Aiguamarina de Salou ha organitzat, entre el 5 i el 23 d'agost, el primer casal d’estiu adaptat per a participants amb necessitats educatives especials. Una desena de nens, nenes i joves, d’entre 9 i 19 anys, han gaudit amb la supervisió de set monitores d'uns dies de lleure a les instal·lacions de l’Escola Santa Maria del Mar, que ha cedit l'Ajuntament de Salou.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La Fundació Pere Tarrés s'ha encarregat de la gestió de les activitats, que han consistit des d'excursions, sortides a la piscina, parcs recreatius o la platja, fins a gimcanes, activitats de psicomotricitat, plàstica, esports o una visita a la granja Les Set Cabretes de Botarell i al Parc Samà, entre altres. Per acomiadar el casal, aquest divendres, 23 d'agost, tots junts han compartit una remullada a la platja de Ponent.

 

El casal ha acabat avui amb una remullada a la platja de Ponent i aquesta foto de família. | Ajuntament de Salou

 

L’horari de les activitats ha estat cada dia de 9.00 hores del matí a 3.00 de la tarda, amb dinar inclòs. El casal ha comptat amb la implicació de monitores amb formació com a educadores, professores, psicòlogues i monitores de lleure. Isabel Gorostiaga, representant de l’Associació Aiguamarina, ha apuntat la importància d'implantar a Salou un casal com aquest «per tal de conciliar la vida laboral i familiar». En aquest sentit, ha agraït el suport del consistori, així com de la Diputació de Tarragona i la Fundació La Caixa que han subvencionat l'activitat. 

Una nova etapa després del Casal Xic's

Luz Abril Fandiño, directora del casal, ha valorat molt positivament la possibilitat que els nens i nenes poguessin participar de les activitats segons les seves capacitats. Per la seva banda, la regidora de Serveis Educatius i Lleure de l'Ajuntament de Salou, Julia Gómez, ha explicat que «tot i que al Casal Xic’s tenim nens i nenes amb necessitats educatives especials que disposen d’un vetllador cadascun d’ells, un cop han passat dels 12 anys han d’acollir-se ja a noves alternatives de lleure i, en aquest casal de l’Associació Aiguamarina hi troben un bon ventall de possibilitats».

Més notícies de la categoria Costa Daurada