GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

La central nuclear de Vandellòs II duu a terme el seu simulacre anual d'emergència

La instal·lació del Baix Camp ha simulat una pèrdua total d'energia | L'exercici s'ha desenvolupat entre les nou del matí i les dues de la tarda
Els Bombers, durant el simulacre d'emergència de Vandellòs II | ANAV

 

 

La central nuclear de Vandellòs II, al Baix Camp, ha realitzat avui dijous, 11 d’abril, el simulacre anual del Pla d’Emergència Interior (PEI) de la instal·lació. L’exercici, que s’ha desenvolupat entre les 9.00 hores i les 14.00 hores, ha consistit en la simulació d’una situació de forts vents, fet que provocaria la falta de subministrament exterior d’electricitat i una pèrdua total d’energia de la instal·lació, segons ha informat l’Associació Nuclear Ascó - Vandellòs II (ANAV).

 

Amb el simulacre d'avui, s’ha arribat fins a una declaració d’emergència general del PEI, cosa que ha permès exercitar el conjunt d’accions que estableixen les Guies d’Accidents Severs per a aquesta mena d’escenaris.

 

 

 

Coordinació entre equips i comunicació

Tal com ha explicat l’ANAV i amb l’objectiu de comprovar el bon funcionament del pla d’actuació i la coordinació de tots els equips d’intervenció davant d’una emergència, durant l'exercici s’han activat els diversos organismes implicats en el pla d’emergència i, també, les comunicacions amb el centre de suport tècnic —on hi ha la Direcció de l’Emergència—, amb el Consell de Seguretat Nacional i amb la subdelegació del govern espanyol a Tarragona.

 

El Consell de Seguretat Nuclear, més enllà de funcionar com a auditor intern independent de l’ANAV, ha seguit el desenvolupament del simulacre. Aquesta mena d’accions, han remarcat els responsables de Vandellòs II, permeten «que l’organització de resposta a l’emergència es mantingui operativa i degudament preparada per tal d’afrontar aquestes situacions» i, alhora, permet «identificar àrees i oportunitats de millora que es tradueixen en més eficàcia a l’hora d’afrontar les tasques associades a una possible emergència».

 

 

Els Bombers Voluntaris de Tivissa, presents

Els Bombers de la Generalitat han participat en el simulacre de la central nuclear de Vandellòs II amb 13 efectius i quatre dotacions; mentre que els Bombers Voluntaris de Tivissa hi han enviat una unitat. En l'exercici també hi han participat la Guàrdia Civil, els Mossos d'Esquadra i d'altres equips d'emergència implicats.