L'esperada cimera sobre el model ferroviari del Camp de Tarragona, aquest dimarts a Madrid

La reunió agrupa diversos ajuntaments del Camp de Tarragona, la Generalitat i l'Estat | El Corredor Mediterrani, molt present
Els alcaldes implicats s'han reunit amb el conseller de Territori, Damià Calvet | ACN

 

Després de mesos de demora i d'insistència, la gran cimera entre el món local, el govern de la Generalitat i l'Estat per posar fil a l'agulla a les reivindicacions ferroviàries del Camp de Tarragona ja té data. Serà durant la tarda d'aquest dimarts, 9 d'abril, a la seu del Ministeri de Fonent, a Madrid. La trobada tindrà molt present l'accent del Corredor Mediterrani i servirà per debatre les problemàtiques del sector ferroviari a la demarcació i cercar solucions consensuades.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

S'espera que alcaldes com el tarragoní Josep Fèlix Ballesteros, el reusenc Carles Pellicer, Pere Granados (Salou), Camí Mendoza (Cambrils) i Josep Poblet (Vila-seca) siguin la veu del món local del Camp de Tarragona a la reunió. També seran presents representants del govern català, del Ministeri de Foment del govern espanyol, de Renfe i d'Adif.

 

La Generalitat ja ha encarregat els primers tràmits per al trentram entre Cambrils i Salou-PortAventura

Els eixos principals de la trobada seran cercar una solució definitiva a la proposta de desmantellament de la via del tren actual entre Cambrils, Salou i PortAventura i també teixir consensos per definir en forma i terminis la implantació del futur trentram de la Costa Daurada. La Conselleria de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ja va demanar, dies enrere, l'inici dels primers tràmits per a fer possible aquest trentram com més aviat millor. «Volem guanyar temps i aconseguir casar calendaris», va justificar el conseller Damià Calvet.

 

Segons dades de la Generalitat, aquests estudis estaran enllestits en sis mesos i resoldran dubtes com ara la declaració d'impacte ambiental de la proposta del trentram entre Cambrils i Salou-PortAventura. De la trobada també s'espera que en surti la data d'inici del desmantellament de la via actual, que quedarà en desús un cop s'implementi el Corredor Mediterrani. Tots els agents implicats han insistit en els darrers mesos en la necessitat de fixar data per a aquesta cimera multilateral que, ara ja sí, tindrà lloc dimarts a Madrid.

 

També et pot interessar