Imatge dels treballs que s'han iniciat als terrenys de Lumine, dins del CRT de Vila-seca i Salou.

Comencen les obres dels habitatges de Lumine a tocar de la platja Llarga de Salou

La Caixa, propietària dels terrenys, ha iniciat la primera fase on preveu aixecar 150 apartaments de luxe dins de l'àmbit del CRT

Fa uns dies van començar les obres d'urbanització de la primera zona residencial que s'aixecarà en terrenys del CRT a Salou. Es tracta del projecte Residencial Lumine, darrere de la Platja Llarga i al costat del Lumine Beach Club. Una zona d'habitatges plurifamiliars d'alt standing que estaran lligats amb els tres camps de golf que té la societat Mediterranea Beach & Golf Community, propietat del grup La Caixa, entre la Pineda i Salou.

De moment, les màquines treballen en el moviment de terres i talant arbres a la zona de pineda que es troba a tocar del carrer de Torremolinos. La llicència d'obres la va atorgar el Consorci del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou ja fa uns mesos tot i que, de moment, no han transcendit gaires detalls sobre el projecte. En una primera fase, està previst fer 150 apartaments, els quals s'han de dotar de tots els serveis i la vialitat, així com zones comunes i espais d'esbarjo en aquest indret que s'aixeca per sobre de la platja Llarga.

«Gaudeix vivint a Residencial Lumine envoltat de tranquil·litat, del so del mar, de la brisa marina i de l'olor de les seves pinedes». D'aquesta manera ha començat a promocionar Lumine des de la seva pàgina web la seva primera zona residencial. Una urbanització exclusiva que serà el primer pas per a la futura transformació dels terrenys del CRT que es troben al sud de l'autovia de Tarragona  i que van continuar en mans de La Caixa després de deixar la seva participació en PortAventura fa ja gairebé set anys.

Imatge del carrer de Torremolinos, a Salou, amb les tanques d'obres de Lumine.
El carrer de Torremolinos, amb les tanques que han instal·lat per tapar les obres. | Ivan Alcalá

 

3.600 habitatges als terrenys del CRT

Cal recordar que la modificació de la llei del consorci aprovada l'any 2015 va ampliar el sòl residencial en l'àmbit del CRT. En l'actualitat, s'hi permet la construcció de fins a 3.600 habitatges, un miler més dels que estaven contemplats inicialment.  Així ho va acordar la Generalitat durant la negociació per la venda dels terrenys on es construirà el macrocomplex turístic de Hard Rock. El holding inversor de La Caixa, Criteria, compta encara amb unes 300 hectàrees, on s'inclouen els camps de golf i les futures àrees residencials.

El sòl residencial, però, es concentra al sud de l'autovia, on està previst anar desenvolupant diferents zones d'habitatges unifamiliars i plurifamiliars intercalades amb els camps de golf existents. Tanmateix, el Pla Director Urbanístic (PDU) del CRT també contempla en aquesta superfície zones destinades a usos hotelers i comercials de baixa densitat.

  

Sense notícies de Hard Rock

D'altra banda, a principis d'estiu el Govern de la Generalitat va confirmar l'adquisició dels terrenys del CRT annexos a PortAventura World, al nord de l'autovia, que estaven en mans de La Caixa i que és on s'ha d'aixecar el macrocomplex. La compra, per valor d'uns 120 milions d'euros, es va justificar per tal de facilitar l'arribada de la inversió de Hard Rock.

Des d'aleshores, però, res ha transcendit sobre la compra, o no, d'aquest solar d'unes 150 hectàrees per part de la multinacional nord-americana. L'Incasòl havia de fer de mediador amb la companyia per fer-se amb aquests terrenys ubicats a cavall entre Salou i Vila-seca, on preveu començar a construir el centre turístic integrat amb hotels, casino i zones comercials i d'oci, a partir del maig de 2020.