El Molí de les Tres Eres de Cambrils

Comencen les obres de restauració del Molí de les Tres Eres de Cambrils

Els treballs es faran en dues fases | Obrirà durant la Setmana Santa 2021

El Molí de les Tres Eres de Cambrils ha iniciat la seva restauració  i museïtzació  amb l'objectiu d'intervenir en aquells punts afectats pel pas del temps i les inclemències meteorològiques, en concret, a la teulada, l'exterior del mur septentrional i l'interior de la sala de moles. 

A l'interior del molí es faran treballs  els quals son el pas previ per a una segona fase. Aquesta se centrarà només en l'interior de la sala de les moles, que ha de permetre la renovació del discurs museogràfic d'aquest espai que acull la maquinària pròpia del molí fariner. Les dues fases no aniran encadenades perquè es vol obrir durant la Setmana Santa 2021.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

L'aiguat del 22 d'octubre de 2019, entre altres, ha estat un dels motius de la degradació  del Molí de les Tres Eres. Aquest va provocar el trasllat de les tasques administratives del Museu al Centre Cultural. La tempesta va evidenciar la possibilitat d'afectació al conjunt de peces exposades a l'interior de l'edifici en cas de repetir-se un episodi meteorològic extrem o de característiques similars.

El setembre del 2020, l'Ajuntament de Cambrils va elaborar el projecte «Restauració exterior i interior del Molí de les Tres Eres de Cambrils» per resoldre les anomalies detectades. Així mateix, el pressupost  de 2020 del Museu d'Història de Cambrils comptava amb una partida d'inversió per destinar-la al molí.

El Museu, a principis de gener, va encarregar els treballs per un import de 28.486,54 euros. Paral·lelament, el Museu d'Història de Cambrils s'ha pogut presentar per primera vegada a la convocatòria de subvencions de la Generalitat de Catalunya per l'Execució d'obres de restauració i conservació d'immobles de notable valor cultural per al trienni 2020-2022, amb una petició per l'obra iniciada.