Exterior de l'edifici de l'Ajuntament de Cambrils

Cambrils aparta el conserge condemnat per abús sexual per un incident de 2018 que veu ara la llum

L'actual regidora Ana López va informar del cas | El consistori assegura que no va rebre l'informe de manera oficial | Polèmica sobre si el conserge ha anat a treballar o no

Nous problemes a Cambrils. El cas del conserge del consistori cambrilenc condemnat, en primera instància, per abús sexual, ha revifat. Els motius són que l'encara treballador municipal va tenir un incident amb una companya de treball a la Torre del Llimó, l'equipament que acull un viver d'empreses, l'any 2018. Aquest incident, que va comptar amb un informe de la tècnica responsable i de la regidora de Promoció Econòmica d'aleshores, la socialista Ana López, ha vist la llum aquest mes de novembre i ha suposat, segons ha avançat el Diari de Tarragona, l'apartament de les seves tasques del conserge fins que es resolgui el seu cas.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Tot i les informacions del Diari de Tarragona, algunes fonts apunten a TarragonaDigital que el conserge ha assistit aquest divendres a treballar, argumentant que la resolució que se li ha notificat parla de «recomanació de no assistir al lloc de treball».

El cas de 2018

El cas de 2018 l'ha fet esclatar aquest mes la sectorial feminista de l'UGT del consistori, qui ha demanat explicacions pel fet que no es prenguessin mesures sobre la situació. I és que tot sembla apuntar que l'informe, redactat per la cap d'àrea de Promoció Econòmica, i la regidora responsable, ha acumulat pols en un calaix i l'Ajuntament no hauria pres mesures al respecte, negant haver rebut el document, segons la versió facilitada a la premsa, fins que el sindicat ho ha denunciat. 

El comunicat d'UGT Feminista, amb data 22 d'octubre d'enguany, denunciava que «l'Ajuntament portés en silenci des de 2018 sobre aquest fet». Els fets, en concret, haurien consistit en un «comportament obsessiu» per part del conserge cap a la seva companya de feina. A més a més, s'assegurava en el document de l'àrea de Promoció Econòmica que el conserge «no respectava les distàncies físiques» amb la treballadora afectada. La situació es va complicar perquè el conserge reclamava mantenir contacte amb la treballadora fora dels horaris laborals.

Segons l'informe de les dues responsables del departament, la treballadora, un cop va ser informada del protocol d'assetjament sexual de l'Ajuntament de Cambrils, va assegurar que «si la situació es manté controlada, no té la intenció en aquesta data de presentar la denúncia al respecte». 

Un treballador amb un historial «conflictiu»

El conserge que ara s'ha vist apartat de les seves responsabilitats laborals fa anys que exerceix al consistori amb un historial, segons apunten diferents fonts, com a mínim «conflictiu». De fet, ha viscut situacions que han aixecat polseguera en part dels seus destins laborals, inclosa la condemna de quan treballava al Centre Cívic Vilafortuny. Segons reconeixia el pare del conserge en un article publicat a la 'Revista Cambrils' el mes d'agost d'enguany, el conserge va haver de donar explicacions, quan treballava en una escola del municipim perquè «quan estava a l'escola la Marinada, la directora «el va sorprendre jugant a l'ordinador». Altres fonts asseguren que, en realitat, estava «visitant pàgines inadequades».

Així mateix, el mes de gener d'enguany, i per un fet de característiques semblants, però fora de l'entorn laboral, el conserge va ser denunciat davant dels Mossos d'Esquadra. 


Comentaris