EN DIRECTE

鉀 A les portes d'una perillosa gota freda a Tarragona

Construeixen un nou peatge que marcar脿 l'inici del tram de pagament de l'AP-7 a Vila-seca

Abertis engega el seu pla de reversi贸 de l'autopista per retornar a l'Estat la gesti贸 del tram entre Vila-seca i Alacant un cop acabi la concessi贸 el 31 de desembre
Imatge del nou peatge en construcci贸 a l'AP-7 al terme municipal de Vila-seca. | I. Alcal谩

 

Nou pas endavant cap a l'alliberament dels peatges de l'AP-7 des de Tarragona fins a Alacant que ha de fer-se efectiu l'1 de gener de 2020. Abertis ha comen莽at la construcci贸 d'una nova estaci贸 de peatge troncal que s'ubicar脿 a Vila-seca i que fixar脿 el nou l铆mit del tram de pagament de l'AP-7. Cal recordar que el tram d'autopista que aixecar脿 les barreres 茅s el de l'actual concessi贸 d'Aumar, que va des de Vila-seca fins a Alacant. La via cap al nord, fins a la Junquera, compta amb una altra concessi贸 que no expirar脿 fins al 2021.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les not铆cies de la teva poblaci贸 i de tot Tarragona, gratis al teu m貌bil. Fes clic aqu铆!

 

Concretament, la construcci贸 de la nova estaci贸 de peatge troncal de l'autopista s'est脿 duent a terme en el punt quilom猫tric 258,3, a prop de l'encreuament amb la C-14 i l'actual sortida de l'autopista de Vila-seca i Salou. Aquesta nova barrera marcar脿 el l铆mit de la concessi贸 d'Acesa, la filial d'Abertis que explota el tram de l'AP-7 des de Tarragona cap al nord. En una primera fase es construeixen onze vies de peatge i es preveu que entrin en funcionament l'1 de gener de 2020, data en qu猫 es deixar脿 de pagar l'autopista fins a Alacant.

Obres de la nova estaci贸 de peatge a l'AP-7 a l'al莽ada de Vila-seca, amb el cartell que marca el l铆mit de la concessi贸 que acaba el 31 de desembre.  | I. Alcal谩

 

Segons han informat fonts de la concession脿ria a TarragonaDigital, es tracta d'una actuaci贸 que forma part del pla de reversi贸 que ha de dur a terme la companyia abans de traspassar la gesti贸 de la carretera a mans de l'Estat a finals d'any. Els actuals peatges, a partir de Vila-seca i Salou en sentit sud, passaran a mans del ministeri de Foment, que haur脿 de suprimir-los un cop obtingui la gesti贸 de la carretera.

 

De moment, la construcci贸 d'aquest peatge s'ha iniciat a banda i banda de la carretera i falta per con茅ixer quina ser脿 l'afectaci贸 que tindran els treballs sobre el tr脿nsit un cop s'hagin d'executar els carrils centrals. Els operaris estan treballant aquests dies en la senyalitzaci贸 especial i la instal路laci贸 d'elements de seguretat en l'autopista amb motiu de les obres, la qual cosa ha obligat a tallar algun carril de circulaci贸. En els dos sentits de la marxa, a m茅s, s'ha redu茂t el l铆mit de velocitat a 80 km/h en el tram on s'estan desenvolupant les obres.

 

Aix铆 mateix, ja 茅s visible completament una de les estructures met脿l路liques que configurar脿 la nova barrera, aix铆 com l'edifici que acollir脿 l'estaci贸 de peatge, que s'ha aixecat a la banda muntanya de la carretera. El pla de reversi贸 que ha de completar Abertis abans d'acabar l'any contempla altres petites actuacions de millora al llarg de la tota l'AP-7 fixades en el contracte de concessi贸 en relaci贸, per exemple, a la senyalitzaci贸 de la carretera.

 

Adaptaci贸 i conservaci贸 de l'autopista despr茅s del trasp脿s a l'Estat

Fa pocs dies, l'Estat va licitar un estudi per analitzar el tr脿nsit entre Tarragona i Val猫ncia de cara a possibles actuacions de millora en el tr脿nsit de l'AP-7 quan sigui gratu茂ta, com poden ser la remodelaci贸 d鈥檈nlla莽os existents o la implantaci贸 d鈥檃lgun de nou. D'altra banda, el ministeri ja va treure a licitaci贸 el passat m茅s d'agost els contractes per al manteniment i conservaci贸 de l'AP-7 per valor d'uns 130 milions d'euros. D'aquests, pr脿cticament 30 milions es destinaran a la conservaci贸 dels quil貌metres de via que discorren per la prov铆ncia de Tarragona.

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!

Comentaris