Construeixen un nou peatge que marcarà l'inici del tram de pagament de l'AP-7 a Vila-seca

Abertis engega el seu pla de reversió de l'autopista per retornar a l'Estat la gestió del tram entre Vila-seca i Alacant un cop acabi la concessió el 31 de desembre
Imatge del nou peatge en construcció a l'AP-7 al terme municipal de Vila-seca. | I. Alcalá

 

Nou pas endavant cap a l'alliberament dels peatges de l'AP-7 des de Tarragona fins a Alacant que ha de fer-se efectiu l'1 de gener de 2020. Abertis ha començat la construcció d'una nova estació de peatge troncal que s'ubicarà a Vila-seca i que fixarà el nou límit del tram de pagament de l'AP-7. Cal recordar que el tram d'autopista que aixecarà les barreres és el de l'actual concessió d'Aumar, que va des de Vila-seca fins a Alacant. La via cap al nord, fins a la Junquera, compta amb una altra concessió que no expirarà fins al 2021.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Concretament, la construcció de la nova estació de peatge troncal de l'autopista s'està duent a terme en el punt quilomètric 258,3, a prop de l'encreuament amb la C-14 i l'actual sortida de l'autopista de Vila-seca i Salou. Aquesta nova barrera marcarà el límit de la concessió d'Acesa, la filial d'Abertis que explota el tram de l'AP-7 des de Tarragona cap al nord. En una primera fase es construeixen onze vies de peatge i es preveu que entrin en funcionament l'1 de gener de 2020, data en què es deixarà de pagar l'autopista fins a Alacant.

Obres de la nova estació de peatge a l'AP-7 a l'alçada de Vila-seca, amb el cartell que marca el límit de la concessió que acaba el 31 de desembre.  | I. Alcalá

Segons han informat fonts de la concessionària a TarragonaDigital, es tracta d'una actuació que forma part del pla de reversió que ha de dur a terme la companyia abans de traspassar la gestió de la carretera a mans de l'Estat a finals d'any. Els actuals peatges, a partir de Vila-seca i Salou en sentit sud, passaran a mans del ministeri de Foment, que haurà de suprimir-los un cop obtingui la gestió de la carretera.

De moment, la construcció d'aquest peatge s'ha iniciat a banda i banda de la carretera i falta per conéixer quina serà l'afectació que tindran els treballs sobre el trànsit un cop s'hagin d'executar els carrils centrals. Els operaris estan treballant aquests dies en la senyalització especial i la instal·lació d'elements de seguretat en l'autopista amb motiu de les obres, la qual cosa ha obligat a tallar algun carril de circulació. En els dos sentits de la marxa, a més, s'ha reduït el límit de velocitat a 80 km/h en el tram on s'estan desenvolupant les obres.

Així mateix, ja és visible completament una de les estructures metàl·liques que configurarà la nova barrera, així com l'edifici que acollirà l'estació de peatge, que s'ha aixecat a la banda muntanya de la carretera. El pla de reversió que ha de completar Abertis abans d'acabar l'any contempla altres petites actuacions de millora al llarg de la tota l'AP-7 fixades en el contracte de concessió en relació, per exemple, a la senyalització de la carretera.

Adaptació i conservació de l'autopista després del traspàs a l'Estat

Fa pocs dies, l'Estat va licitar un estudi per analitzar el trànsit entre Tarragona i València de cara a possibles actuacions de millora en el trànsit de l'AP-7 quan sigui gratuïta, com poden ser la remodelació d’enllaços existents o la implantació d’algun de nou. D'altra banda, el ministeri ja va treure a licitació el passat més d'agost els contractes per al manteniment i conservació de l'AP-7 per valor d'uns 130 milions d'euros. D'aquests, pràcticament 30 milions es destinaran a la conservació dels quilòmetres de via que discorren per la província de Tarragona.

"❗👮 ATENCIÓ: Un lladre de Reus amb 14 antecedents caçat 'in fraganti' a Salou" "🔴 L'ampliació de l'Escola Mestral de l'Hospitalet de l'Infant s'endarrereix"