Pere Granados repeteix com a alcalde de Salou

La continuïtat dels alcaldes s'imposa en els ajuntaments de la Costa Daurada

Tret de Pere Segura, l'hereu de Josep Poblet a Vila-seca, tots els alcaldes de la costa sud de Tarragona repetiran mandat.

Sense cap majoria absoluta però amb més comoditat de l'esperada les actuals alcaldies de la Costa Daurada al sud de Tarragona han pogut revalidar les vares de comandament durant una legislatura més. En les tres setmanes de pactes des de les eleccions del passat 26-M s'ha especulat amb algunes combinacions de l'oposició per fer canvis a les alcaldies, sobretot a Cambrils i a Salou, però finalment no han prosperat.

Camí Mendoza repeteix com a alcaldessa de Cambrils

Cambrils va ser la primera localitat on es va tancar el pacte de govern. Com en les eleccions de 2015 quan també hi va haver un pacte exprés, la possibilitat d'una entesa entre el PSC, Cs i el NMC d'Oliver Klein, va fer que l'alcaldessa Camí Mendoza d'ERC s'apressés a tancar un acord amb l'actual soci Junts per Cambrils però canviant la socialista Ana López per Klein. Les tensions entre Mendoza i López durant la legislatura i les ganes d'Oliver Klein d'entrar per primer cop al govern han estat decisives en la reconfiguració de la corporació cambrilenca.

Pere Segura, nou alcalde de Vila-seca, amb el suport del PSC

Pere Segura, flamant nou alcalde de Vila-seca
Pere Segura, flamant nou alcalde de Vila-seca | Cedida

 

A Vila-seca, Pere Segura, l'alcaldable designat per succeir Josep Poblet al capdavant dels postconvergents, no va ser capaç de revalidar la majoria absoluta i va perdre tres regidors, cosa que no va ser obstacle per guanyar les eleccions amb suficiència. Els tres regidors d'ERC el permetrien governar amb tranquil·litat i majoria però les converses no han fructificat i Segura governarà en solitari, amb un pacte amb els dos regidors socialistes que no arriba als 11 regidors necessaris. Un acord estratègic a nivell provincial que no ha agradat gaire a la militància del PSC local. Aquest migdia, Segura ha estat proclamat nou alcalde de Vila-seca, amb un saló de sessions ple de gom a gom i amb el suport de 10 dels 21 regidors del plenari, els 8 de 'Vila-seca Segura' i els 2 regidors del PSC.

Pere Granados, investit alcalde de Salou

Pere Granados repeteix com a alcalde de Salou
Pere Granados repeteix com a alcalde de Salou | Cedida

 

A Salou la situació era similar. La coalició de Pere Granados i Junts per Salou va revalidar la victòria amb 7 regidors i tenia l'opció de buscar acords de govern tant amb els cinc regidors del PSC com amb els quatre d'ERC. Es va especular amb un pacte estrany per fer fora Granados de l'alcaldia entre ERC, PSC i l'abstenció de Cs al qual els republicans no han volgut entrar. Finalment, Pere Granados ha estat investit com a alcalde per una altra legislatura, amb els vots del seu propi partit, per la qual cosa començarà en minoria esperant tancar acords els pròxims mesos.

Mont-roig i Vandellós i l'Hospitalet de l'Infant també repeteixen alcalde

Fran Morancho, de nou regidor de Mont-roig del Camp
Fran Morancho, de nou regidor de Mont-roig del Camp | TarragonaDigital.com

 

A Mont-roig del Camp i Miami, Fran Morancho del PSC també va revalidar la victòria. Tampoc sense arribar a la majoria absoluta. El carrusel de pactes aquí ha estat més entretingut. En un primer moment Morancho va convidar Irene Aragonès d'ERC a entrar al govern, però més tard va retirar l'oferta per pressions populars contra un govern de coalició amb els independentistes, amb la corresponent indignació dels republicans. Morancho, finalment, ha estat investit amb els vots de la plataforma local IMM i l'abstenció de Cs.

Acabem a Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, on el socialista Alfons García també repetirà alcaldia, traient el regidor que li falta de la FIC, com en la legislatura anterior.