Exterior de l'edifici de l'Ajuntament de Cambrils

L'Ajuntament de Cambrils contracta 15 persones aturades gràcies a les convocatòries per fomentar el treball

Ha estat possible gràcies a les subvencions del SOC i la Diputació | El consistori destinarà 150.000 euros dels romanents per contractar més persones

L'Ajuntament de Cambrils ha aconseguit contractar 15 treballadors, en el marc de dues convocatòries extraordinàries d'oferta laboral, creades per intentar mitigar les conseqüències negatives derivades de la pandèmia del  coronavirus.

La primera ajuda és la subvenció Treball i Formació Extraordinària Covid-19 del Servei d'Ocupació de Catalunya  (SOC), que al mes de novembre va permetre que  dues persones  signessin un contracte  laboral durant nou mesos per ser treballadores  socials, adscrites al departament de Benestar Social.

Aquestes dues treballadores faran tasques de  suport  en la gestió de les ajudes a la  ciutadania derivades de la crisi sanitària. Així mateix, també es va contractar a una auxiliar administrativa, incorporant-se a l'Oficina Tècnica d'Inclusió Social per reforçar la tramitació d'ajudes  a l'habitatge i al lloguer.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

Contractació d'11 persones gràcies a la Diputació de Tarragona

La segona ajuda ha estat la subvenció de la Diputació de Tarragona per fomentar accions adreçades a la reactivació econòmica i ocupacional. Gràcies a aquesta subvenció, es van poder incorporar  11 persones més durant el mes de desembre.

Durant un període de sis mesos, aquests treballadors desenvoluparan tasques, a jornada completa, de neteja  i  desinfecció dels equipaments públics  amb més persones usuàries, com són les set escoles de primària de Cambrils, l'Escola Municipal de Música, les dues llars d'infants municipals, l'Escola d'Adults, el Casal d'Avis, la Biblioteca, i el pavelló poliesportiu.

Per altra banda, l'ajuntament també ha contractat a un jove  estudiant  de  Dret  en pràctiques, beneficiari de la Garantia Juvenil del SOC. A més el Departament de Polítiques Actives d'Ocupació treballa en una nova convocatòria de la  Línia Dona  del Soc, que preveu incorporar, a finals de febrer, una administrativa per la  Policia Local i una conserge pel Departament de Participació.

L'ajuntament destinarà 150.000 euros a contractar més persones

No obstant això, l'Ajuntament de Cambrils  vol seguir fomentant l'ocupació al municipi i durant aquest any 2021 destinarà 150.000 euros provinents dels romanents de la tresoreria, a contractar 11 persones més, algunes amb un contracte de sis mesos i altres amb un de 12 mesos.

Les persones contractades formaran part de la  brigada municipal  i faran tasques de  manteniment de la via pública i l'enllumenat. Una brigada més petita integrada per dues persones s'encarregaran de les petites tasques de manteniment a escoles públiques, i una darrera s'ocuparà dels equipaments de l'àrea d'Esports.

L'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) també es veurà  reforçada  amb  dues persones més, que donaran suport pel que fa a la tramitació d'ajudes, procés que, a vegades, pot resultar dificultós per la ciutadania.

El regidor d'Ensenyament i Polítiques Actives d'Ocupació, Alejandro Garcia, ha explicat que «l'ajuntament està mobilitzant tots els  esforços i recursos tan propis com en col·laboració amb altres administracions per crear oportunitats de treball a aquelles persones  aturades».