Els danys ocasionats pels aiguats d'octubre tindran un cost superior al milió d'euros a Cambrils

Les accions de més envergadura seran refer les canonades trencades al barranc de la Mare de Déu del Camí i la passera que es va ensorrar a la riera d'Alforja
La recuperació de la passarel·la de vianants passarà per arranjar la meitat ensorrada i es podrà mantenir l'altra meitat. | I. Alcalá

L'Ajuntament de Cambrils ja ha xifrat el cost que s'haurà d'assumir per arranjar els danys provocats pels aiguats que va patir el municipi el passat 22 d'octubre. En total, la inversió superarà el milió d'euros, un cost que s'hauran de repartir entre diferents administracions. Aquesta xifra inclou les obres per arranjar els desperfectes provocats pel temporal en diferents infraestructures del municipi, però també les actuacions de neteja i adequació de les platges i camins de la ciutat que ja estan en marxa.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Se salvarà la meitat de la passarel·la de vianants ensorrada la nit del 22 d'octubre

L'estructura més important que caldrà recuperar en els pròxims mesos és la passarel·la de vianants que creua la riera d'Alforja a la zona de Nou Cambrils, davant de la caserna dels Mossos d'Esquadra. La granc crescuda de la riera va estar a punt de desbordar la zona canalitzada que travessa en dos el municipi. L'aigua va arribar a passar per sobre dels ponts i en aquest concret va provocar el seu esfondrament. Després d'un estudi inicial que plantejava refer-lo completament, finalment es podrà mantenir en peu la meitat del pont i només caldrà restaurar la meitat que es va ensorrar per la força de l'aigua.

Segons ha explicat l'alcaldessa Camí Mendoza a TarragonaDigital, el consistori ha elaborat una relació de les actuacions d'emergència necessàries i ja ha començat a fer-hi front. Tot i que no pot avançar cap calendari per executar les obres, avança que «hi estem treballant en diversos fronts per tenir-ho com més ràpidament millor. En aquests casos, la tramitació és més ràpida i podem fer la contractació més àgil».

Despreniments a la desembocadura del barranc de la Mare de Déu del Camí, a Cambrils. | Ajuntament de Cambrils

Actuació d'emergència per restituir les canonades de clavegueram del barranc del Camí

«Hi ha diferents procediments oberts. En funció de qui és la propietat de la zona danyada, ho fa l'Ajuntament o l'ACA (Agència Catalana de l'Aigua) o actuem nosaltres però podem accedir a subvencions. A més, si els desperfectes són en zones privades, també hi ha ajudes de l'Estat». En aquest sentit, una de les actuacions més urgents recau sobre Comaigua, que ha de restituir les canonades del clavegueram que baixen pel barranc de la Mare de Déu del Camí. 

En aquest punt de Cambrils, el temporal va tenir especial incidència la nit del 22 d'octubre. La força de l'aigua es va emportar part de la vorera, baranes, alguns fanals i tota la zona enjardinada. A més, la instal·lació del clavegueram també va patir importants danys en alguns trams que passen pel barranc. Això ha provocat la queixa dels veïns de la zona a causa de les males olors que provoca el vessament d'aquestes aigües. En una primera actuació de contenció, la inversió per restituir la canonada rondarà els 100.000 euros.

"🎙CAMBRILS: Alumnes de català es converteixen en actors de doblatge per un dia" "☢❗ MOLT FORT: La nuclear de Vandellòs va funcionar 2 setmanes amb una perillosa fuita"