Cambrils programa sis cursos de coneixement de l'entorn per a persones nouvingudes aquest 2020

L'any passat es van beneficiar d'aquesta formació més de 120 veïns i veïnes
Aquesta setmana, 24 persones han finalitzat el primer curs del 2020 de coneixement de l'entorn per a persones nouvingudes a Cambrils. | Ajuntament de Cambrils

El Servei de Primera Acollida del Pla de Diversitat, Ciutadania i Cohesió Social de l'Ajuntament de Cambrils preveu organitzar un total de 6 cursos de coneixement de l'entorn per a persones nouvingudes al llarg d'aquest 2020. L'any passat van obtenir el certificat un total de 121 persones, que va suposar un increment de més del doble dels que ho van fer l'any 2018 (55 persones).

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Un total de 24 persones finalitzen el primer curs de l'any

Aquesta setmana ha finalitzat el primer curs de l'any que ha comptat amb l'assistència d'un total de 24 persones (12 dones i 12 hores) de procedències com el Marroc, el Brasil, Xile, Colòmbia, Veneçuela, Uruguai, Ucraïna, Cuba i Romania. L'últim dia de curs, el dimecres 4 de març, l'alumnat va rebre la visita de la regidora de Benestar, Drets Socials i Salut, Hélène Arcelin, que va intercanviar impressions amb les persones participants.

El proper curs s'iniciarà el pròxim dilluns, 9 de març, a les dependències de l'Ateneu l'Estudi de Cambrils. Les persones interessades en participar en la formació s'han d'adreçar al Servei de Primera Acollida, ubicat als baixos de l'antic ajuntament a la plaça de la Vila.

Acompanyament, formació i certificació dels coneixements assolits

El curs de Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic forma part de les accions de formació que s'ofereixen des del Servei de Primera Acollida. Aquest servei engloba un conjunt d'accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes. Inclou l'acompanyament, la formació i la certificació d'uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya.

Els continguts que cal acreditar es divideixen en tres mòduls. Un primer mòdul de llengua per aprendre català i castellà amb un mínim de 90 hores de formació en cadascuna de les dues llengües oficials; un segon mòdul de coneixements laborals sobre el mercat de treball amb una durada mínima de 15 hores, i un tercer mòdul de societat catalana per conèixer el municipi i els serveis de l'entorn més proper amb un mínim de 15 hores.

Conèixer aspectes socials, culturals i històrics de Cambrils i Catalunya

En concret, al Curs de Coneixement de l'Entorn s'assoleixen coneixements bàsics i pràctics en els següents àmbits: els trets fonamentals de Catalunya, i del municipi d'empadronament i la corresponent comarca, pel que fa als aspectes socials, de lleure, culturals, geogràfics i històrics i a la realitat sociolingüística, i també els trets fonamentals de l'Estat i de la Unió Europea; els drets i deures fonamentals;  els recursos públics i privats, etc.

Es tracta de coneixements necessaris per a l'accés i el manteniment de la regularitat administrativa necessària per a viure a Catalunya, especialment els coneixements derivats del règim d'estrangeria.

"🔴 La CUP, decidida a arribar fins al final contra Hard Rock" "🔴 ATENCIÓ: Torna el servei de neteja als edificis municipals de Salou!"