Vint campistes de Salou: «No marxarem de La Unión per molt que el desmantellin»

Des de la setmana passada, diversos operaris ja treballen desmuntant les antigues instal·lacions
Lucía Robles i el seu marit, José García, solen passar deu mesos de l'any al càmping i ara es resisteixen a abandonar-lo. | Àngel Ullate

 

El conflicte al càmping La Unión de Salou segueix ben viu i la solució sembla, ara per ara, molt lluny. El passat 8 de febrer, la direcció del càmping va comunicar als seus clients que el 28 de febrer tancaria les seves portes. Algunes de les famílies, tot i que és il·legal, a la pràctica residien als seus bungalous, mòduls o autocaravanes, de manera que la notícia els va agafar per sorpresa i sense gaire alternatives pel que fa a habitatges, amb la conseqüent onada d'indignació.

Tot i una pròrroga de la direcció que expirava aquest divendres, 15 de març, un total de 23 persones segueixen a l'interior de les instal·lacions i es resisteixen a abandonar el càmping. «No pensem marxar de La Unión encara que ja estiguin desmantellant-ho tot», explica a TarragonaDigital.com Lucía Robles, una de les clientes del càmping des de fa dècades que, tot i tenir residència a Sabadell, hi solia passar uns deu mesos de l'any.

Es resisteixen a marxar tot i que ja estan desmantellant les instal·lacions

A pocs dies que arribés la primera data límit, la del 28 de febrer, una trentena de campistes ja van anunciar que no tenien cap mena d'intenció de moure's de les seves autocaravanes o bungalous de l'interior del càmping La Unión. Des de llavors, però, algunes famílies han marxat a mesura que anaven trobant algun altre lloc on anar. Ara, aquesta resistència; aquests darrers 'mohicans' del càmping de Salou són 23.

«No marxarem», insisteix Robles a aquest mitjà, mentre recorda que ja fa setmanes que els veïns compten amb el servei d'un equip d'advocats que els assessora en aquest conflicte. Des de finals de la setmana passada, un grup d'operaris contractats per la direcció està desmantellant les instal·lacions del càmping, tot i que les famílies que es resisteixen a marxar-ne continuen tenint accés a l'aigua corrent i el subministrament elèctric.

«Això no ens ho poden treure, és il·legal mentre seguim vivint aquí», explica Robles, que diu que, si passa «no dubtarà» a trucar als Mossos d'Esquadra, que ja van haver d'actuar aquest diumenge, 17 de març, a les instal·lacions.

Picabaralles amb els treballadors que desmantellen La Unión

L'actuació dels Mossos va suscitar-se arran d'un conflicte entre els veïns i alguns dels treballadors que es troben desmuntant les antigues instal·lacions de La Unión. «Alguns d'ells ens han insultat i faltat al respecte» denuncia Lucía Robles, que subratlla que «aquestes picabaralles són només amb alguns operaris, amb ningú de la direcció».

I ara què?, plantegem als residents del càmping La Unión. El grup de veïns que segueix a les instal·lacions no té previst abandonar-les i només obeirà les instruccions del seu despatx d'advocats, per moltes ofertes que rebin de la direcció del càmping —tot i que, segons expliquen, les que els han fet no satisfan en absolut les seves expectatives.

Confien que, a la llarga, sigui un jutge qui decideixi i, és clar, qui els doni la raó, però estan determinats a una idea: això va per llarg i no pensen abandonar la que els darrers anys ha estat casa teva. «No ens poden desallotjar: el càmping segueix obert mentre hi continuï vivint una sola persona», manifesta Lucía Robles. El conflicte del càmping La Unión continua encès.

També et pot interessar

"URGENT: Detingut un conductor ‘kamikaze’ i begut a l’A-7" "Voluntaris de Greenpeace retiren les boles de plàstic de la platja de La Pineda"