L'Església Protestant de Salou commemora els 50 anys de vida

La comunitat va commemorar els seus 50 anys aquest diumenge, 13 d'octubre, amb una celebració a la seu del carrer de Pere Galés
La celebració, aquest diumenge 13 d'octubre, va comptar amb l'assistència de desenes de persones. | Ajuntament de Salou

 

L’Església Protestant de Salou va commemorar aquest diumenge, 13 d'octubre, el seu 50è aniversari. Ho va fer amb un acte multitudinari de caire festiu a la seva seu del carrer de Pere Galés. La celebració va comptar amb la presència dels pastors Dr. Josué García i del Dr. Eduardo Brazier, així com del pastor i representant de la Federació d’Esglésies Independents d’Espanya (FIEIDE) Rubén Miyar. L'alcalde de Salou, Pere Granados, i regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, també van assistir a l'aniversari.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

En el decurs de les explicacions sobre la història de l'església, es va comptar amb la participació de Ventura Mestre i Flori Singla, que foren uns dels fundadors de l’Església Protestant de Salou. Van recordar la singladura de l’església, des de la seva fundació a càrrec d’un grup de protestants de Salou, en un petit local del carrer Barcelona i amb el nom de Betània, fins als nostres dies; passant pel trasllat definitiu a l’edifici actual, construït fa 23 anys.

Dr Josué García: «Som una família activa i dinàmica que serveix a tot tipus de persones»

El pastor Dr. Josué García va expressar que l’església ha esdevingut «una família activa i dinàmica que serveix a tot tipus de persones», a la vegada que «impulsa projectes solidaris, a Salou i en diferents parts del món, i ensenya el missatge de Crist a tothom que el vulgui escoltar». Així matiex, García va agrair la tasca de totes les persones que han contribuït a fer gran l’Església Protestant de Salou i i va demanar «la mateixa implicació» per continuar progressant. 

Així mateix, el pastor va destacar la bona sintonia existent amb l’Ajuntament de Salou, la qual va permetre la construcció del temple eclesiàstic gràcies a una permuta de terrenys de l’Església. D’aquesta manera, en sis mesos es va aixecar el nou edifici del carrer Pere Galés, que s’inauguraria el 27 d’octubre de 1996.

En el seu parlament, l’alcalde de Salou va afirmar que la comunitat protestant de Salou «ha fet una gran tasca, tant a nivell espiritiual com humà, durant tots aquests anys» i va lloar el «compromís social de l’església, amb Eluzai, que desenvolupa una part social importantíssima dins del poble de Salou». Finalment, el mandatari va destacar «la pluralitat social i la diversitat existent dins la comunitat evangèlica».

L'acte va comptar amb actuacions com les del cor GospelSalou, formació dirigida per Ester Tebas. | Ajuntament de Salou

Al llarg del matí, els assistents van poder gaudir de les actuacions musicals a càrrec de GospelSalou, formació dirigida per Ester Tebas, i altres interpretacions de caràcter religiós, a càrrec de Rubén i Axel Roig; així com oracions, discursos i pregàries religioses. Per tancar la celebració, els presents van compartir un tast d’un pastís commemoratiu.

Cal destacar que en els 50 anys de trajectòria, han estat moltes les activitats que ha acollit l’església, com ara: conferències, fòrums familiars, escola d’idiomes, de música, llar d’infants de mares angleses, activitats esportives, infantils, tallers de famílies monoparentals, exposicions, presentacions de llibres, etc.

"‼ Desallotgen més de 400 persones per una falsa alarma de bomba a Cambrils" "❗Quatre ferits en un accident múltiple a Cambrils"