L'home a qui li van salvar la vida d'un infart a Vilafortuny agraeix l'actuació dels veïns i professionals

Els fets van passar durant la revetlla dels apartaments Reus Mediterrani, la nit del 14 d'agost
Imatge d'arxiu d'una ambulància | Europa Press

 

T. M. N., veí de les Borges del Camp, i la seva família no oblidaran mai la nit del passat 14 d’agost. Durant la revetlla dels apartaments Reus Mediterrani, que s’estava celebrant a l’avinguda Diputació del barri cambrilenc de Vilafortuny, l'home va patir una aturada cardíaca. Per sort, entre els assistents a la festa s’hi trobava un metge i, a més, hi havia un desfibril·lador extern automàtic (DEA) a la vora. La ràpida actuació del professional sanitari i la trucada al telèfon d’emergències 112 van permetre salvar la vida de l’home.

La Policia Local de Cambrils es va desplaçar fins al lloc dels fets i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va enviar-hi tres dotacions. Un cop allà, els sanitaris va atendre l’home in situ, que estava en estat crític, i el van poder reanimar gràcies al desfibril·lador. A continuació, l’home va ser evacuat en ambulància fins a l’Hospital Joan XXIII.

«Sense la vostra celeritat i control, el desenllaç de la situació podria haver estat fatídic»

Després d’aquest succés, l’home que va patir l’infart, T. M. N., i la seva família han volgut agrair l’actuació del personal policial i sanitari, així com el suport rebut per part de tots els assistents a la revetlla aquella nit. En un comunicat que han fet arribar a TarragonaDigital, expliquen que «volem agrair el vostre ajut i col·laboració quan es van produir els fets que tots recordareu i que van fer possible la recuperació del nostre familiar i amic de Les Borges del Camp després de patir una aturada cardíaca».

La nota d’agraïment va dirigida «a tots i cadascú de vosaltres, sense excepció, professionals mèdics, veïns i amics. Sense la vostra celeritat i control, el desenllaç de la situació podria haver estat fatídic». La família no s’oblida tampoc del personal mèdic de l’hospital, i afegeixen que «també volem fer menció a la gran professionalitat i atenció humana rebuda per part de tot l’equip de la Unitat Coronària de l'Hospital Joan XXIII».

"🎼AGENDA: Els sons hispanocubans de Cecilio Tieles arriben a Vila-seca" "🚲 CAMBRILS: Amplien en 600 metres la xarxa de carril bici"