GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Interior reconeixerà les víctimes dels atemptats de Cambrils tot i fora de termini

A l'atemptat de Cambrils va morir una dona, hi va haver sis ferits i cinc terroristes abatuts
Diversos vianants al passeig marítim de Cambrils, escenari de l'atemptat. | ACN

 

El Ministeri de l'Interior reconeixerà totes les víctimes dels atemptats del passat 17 d'agost a Cambrils i Barcelona, encara que presentin la seva sol·licitud fora de temps, és a dir, després del dia de l'aniversari de la tragèdia. 
Aquesta va ser la decisió que el ministre Fernando Grande-Marlaska va comunicar l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. El ministre deixa clar que es buscarà una solució en la qual «prevalguin els drets dels afectats per sobre dels terminis legals», fent referència a tots aquells casos que es passin de l'any que dicta la llei. Grande-Marlaska respon d'aquesta manera Colau, que li va demanar una ampliació del termini legal, al·ludint que molts familiars desconeixen el procediment o tenen problemes burocràtics. 
 
Interior comptabilitza 68 víctimes dels atemptats, 16 de les quals són mortes, encara que una família va rebutjar les ajudes i una altra no les ha sol·licitat. La resta es consideren ferits. El Ministeri ha gestionat ja 223 expedients d'ajudes i indemnitzacions, dels quals 106 ja han estat resolts.
 

Un mort a l'atemptat gihadista de Cambrils

L'atemptat de Cambrils es va saldar amb un mort, set ferits, cinc terroristes abatuts i un detingut. Els terroristes van conduir un Audi A3 fins a l'entrada de Cambrils, on van topar amb un control de Mossos. Va ser aquí on els gihadistes van atropellar els agents del cos del control i a persones que caminaven pel carrer, sis dels quals van estar ferits crítics. 
 
Es van traslladar les persones a l'Hospital Joan XXIII, Santa Tecla i Sant Joan de Reus, en un acte amb relació directa amb els comesos a Alcanar i Les Rambles de Barcelona.  Els terroristes portaven falsos cinturons d'explosius i van cremar documentació a una masia de Riudecanyes, on es van amagar tot just abans d'atemptar.
 

Els terroristes van canviar Salou per Cambrils a última hora

Cal recordar que la idea inicial dels gihadistes era atemptar a Salou, concretament a l'avinguda Jaume I, una zona plena de turistes a l'estiu. Però la presència d'un vehicle de la Guàrdia Civil a la zona els va fer canviar la zona d'atac a l'últim moment, escollint Cambrils.