Cambrils organitza una quinzena d'actes al voltant del Dia de les Dones

Del 3 al 26 de març tornen les Jornades per la Igualtat de Gènere de Cambrils
Les Jornades per la Igualtat de Gènere de Cambrils consten d'una quinzena d'activitats per a tots els públics. | Ajuntament de Cambrils

Del 3 al 26 de març tornen les Jornades per la Igualtat de Gènere de Cambrils. Un any més, l'Ajuntament de Cambrils i el Consell de Dones han preparat una quinzena d'actes al voltant del Dia de la Dona que tindran lloc a diferents equipaments municipals. L'objectiu, empoderar les dones reconeixent i donant valor a les seves aportacions socials i sensibilitzar la ciutadania sobre les desigualtats de gènere.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Actes per a tots els públics: xerrades, tallers, projeccions... 

Les jornades s'estructuren en sis eixos. El primer és la salut, amb la programació de quatre xerrades al voltant d'aspectes d'alimentació. El segon són els drets sexuals, que es posen sobre la taula amb la projecció d'un film-documental sobre l'alliberament sexual i l'autonomia de les dones envers el seu plaer, així com l'alt preu, personal i social, que moltes d'elles encara han de pagar en el marc de les seves comunitats per la cultura masclista que hi perviu.

Els altres eixos són el reconeixement de les aportacions socials de les dones al llarg de la història amb la recuperació del paper històric de les dones en els moviments socials; la cultura tractada a través de diversos tallers i activitats on les dones són agents creadores; la divulgació de les aportacions científiques de les dones a la societat, i l'apoderament amb dues activitats  de característiques introspectives i a l'hora reforçadores del vincle comunitari entre les dones.

La concentració ciutadana i la lectura del manifest es farà el divendres 6 de març

A més, les jornades inclouen espais de trobada i reivindicació col·lectiva dels drets de les dones, amb la commemoració institucional del 8 de març i el sopar violeta. Enguany, la concentració ciutadana i la lectura del Manifest Institucional es farà el divendres 6 de març, a les 11 hores, a la plaça de l'Ajuntament. L'acte comptarà amb l'actuació musical de Lidia Uve. El programa complet amb tots els horaris es pot descarregar en aquest enllaç.

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha fet una crida a la ciutadania a participar de la programació i interioritzar els missatges de les jornades per aplicar-los al dia a dia. «Tot i els avanços assolits, encara ens queda molta feina per fer i hem de seguir treballant per la igualtat de tracte, drets i oportunitats entre homes i dones», ha afirmat.

La regidora de Benestar, Drets  Socials i Salut, Hélène Arcelin, ha destacat la transversalitat de les jornades impulsades per l'àrea d'Igualtat amb la implicació del Museu d'Història i el Campus Extens de la Universitat Rovira i Virgili, la Biblioteca Josep Salceda i Castells, i els Departaments de Cultura i Joventut. «L'objectiu és sensibilitzar i promoure canvis individuals i col·lectius per avançar cap a la igualtat efectiva», ha explicat.

El sopar violeta, un punt de trobada per a les dones de les diferents associacions de Cambrils

Per la seva banda, la representant del Consell de Dones, Anna Morera, ha parlat del sopar violeta de les entitats de dones que tindrà lloc el divendres 6 de març. Morera ha explicat que és un espai consolidat que permet passar una bona estona amb dones de diferents associacions i establir relacions sense perdre de vista que és un dia de reivindicació.

"🔴 Nou entrebanc contra la moció de censura al Club Nàutic Cambrils" "❗Problemes per a la número 2 de VOX a Salou «amb passat independentista»"