Cambrils es manifesta contra la violència envers les dones

La plaça de l'Ajuntment acull la lectura del manifest amb la participació d'alumnes d'institut i les escoles de dansa locals
La lectura del manifest ha anat acompanyada d'una exhibició de dansa a la plaça de l'Ajuntament de Cambrils. | Ajuntament de Cambrils

Cambrils s'ha sumat aquest dilluns, 25 de novembre, als actes del Dia Internacional contra les violències masclistes. L’alcaldessa, Camí Mendoza, i la regidora de Benestar Social, Hélène Arcelin, han fet la lectura del manifest institucional a la plaça de l'Ajuntament, en un acte que ha comptat també amb la participació d'estudiants i ballarines cambrilenques.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

«Si tothom fos feminista segurament avui no seríem aquí i no caldrien actes com aquest»

Enguany, l’alumnat i el professorat de l’Institut Ramon Berenguer IV també s’han sumat a l’acte, després d’un treball a classe sobre les violències masclistes. «Volem ser noies i nois lliures, crítics i combatius. Per aquest motiu si no ets feminista ho has de començar a ser! Si tothom fos feminista segurament avui no seríem aquí i no caldrien actes com aquest», ha afirmat l'estudiant Clàudia Mensa.

El seu company Adrià Quiroga ha manifestat que «si avui sóc aquí és perquè el feminisme és cosa de tots. No estem parlant d’una lluita entre sexes, estem parlant que la unió fa la força i tots junts podrem eradicar un masclisme enquistat que, per desgràcia, encara existeix».

A continuació, Sara Baró Vivancos, en representació del Centre de Dansa de Cambrils, ha realitzat una actuació de dansa d’estil funky I jazz-líric fusió, per escenifiar la transformació de tantes dones supervivents de les violències masclistes. Finalment, Elena Alcalà, de l’Estudi Giselle, ha llegit un manifest i un grup d’alumnes de l’escola ha ofert una coreografia de dansa contemporània de la ballarina Elena Llaó.

L'alcaldessa, Camí Mendoza, i la regidora de Benestar Social, Hélène Arcelin, han estat les encarregades de llegir el manifest. | Ajuntament de Cambrils

La lectura del manifest és un dels actes programats en el marc de les Jornades per als Bons Tractes de Cambrils, que van començar el 21 de novembre i que s’allargaran fins al cap de setmana.

Fotografia, tallers i dansa, en les Jornades pels Bons Tractes de Cambrils

Aquest mateix dilluns, a les 20 hores, a l’Espai El Pati del Centre Cultural hi haurà la inauguració i la visita guiada de l’exposició 'Defensores del cos-territori', de la fotògrafa Esther Pérez Berenguer, que mostra la lluita de les dones de Guatemala i Hondures, auto denominades Defensores, contra l’entrada d’empreses transnacionals que espolien els recursos naturals en territori indígena. L’exposició es podrà visitar fins al 3 de gener.

Les jornades continuaran amb dos tallers amb places limitades i inscripció prèvia al web d'igualtat de l'ajuntament. El dimecres, 27 de novembre (18 hores), s’ha programat un taller de relacions de parella saludables a la Sala d’actes del Centre Cívic Les Basses a càrrec de Carmen Torrella.

El dissabte, 30 de novembre (10:30 hores), hi haurà el taller Ecstàtic Dance de la musicoterapeuta Berta Sala Margalef al gimnàs del Casal de la Gent Gran. Aquest taller d’expressió lliure de moviment corporal treballarà l’alliberament emocional a través d’un viatge musical.

"🚅 ❗Nou pas endavant per posar en marxa la variant del Corredor Mediterrani" "👏🏆 FELICITATS: El reusenc Jordi Cervera guanya el Premi de Narrativa Cambrils"