L'operador que es faci càrrec de Port Halley a Vila-seca haurà d'invertir-hi 2,5 milions en el primer any

L'Ajuntament aprova una modificació dels drets de superfície del solar on està el centre comercial que contempla una rebaixa a la meitat del cànon anual i l'ampliació de la concessió per 25 anys
Imatge d'arxiu del centre comercial Port Halley de Vila-seca. | TarragonaDigital

 

L'Ajuntament de Vila-seca rebaixarà el cànon anual a pagar per explotar Port Halley. Aquest és un dels acords que s'inclouen dins de la modificació del dret de superfície del centre comercial i d'oci, ubicat en un solar de propietat municipal, que s'ha aprovat en el ple d'aquest divendres, 27 de setembre. Així, el cànon passarà dels 250.000 euros actuals als 128.000, al mateix temps que es prorrogarà la concessió per 25 anys més. D'altra banda, entre els requisits que fixa el consistori està que la nova empresa haurà de fer una inversió per valor de 2,5 milions d'euros en el primer any de la seva entrada com a operador.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

D'aquesta manera, l'Ajuntament dona resposta a les peticions de l'administrador concursal per tal de permetre l'entrada d'un nou inversor que es faci càrrec de la gestió de l'espai. El dret de superfície dels terrenys es va atorgar a la mercantil Port Halley SL l'any 2008. Cinc anys després d'obrir, l'empresa es va declarar en concurs de creditors i des del 2017 es troba en procés de liquidació. El deute amb l'Ajuntament, després d'anys sense pagar el cànon, va arribar al milió d'euros. Ara, l'administrador pretén acabar la liquidació i alhora donar viabilitat al futur del centre comercial amb l'entrada d'una nova empresa que se'n faci càrrec.

 

Per tal de garantir la inversió de 2,5 milions d'euros en el primer any d'activitat, l'Ajuntament també exigirà un aval pel mateix valor a l'empresa que vulgui explotar Port Halley. A més, la modificació que s'ha aprovat inclou l'obligatorietat d'invertir-hi 2,5 milions més en els primers cinc anys de la pròrroga del contracte, que començaria l'any 2033. En aquell moment, a més, l'Ajuntament s'assegura una revisió del cànon anual per actualitzar-lo als preus de mercat. I és que el preu del cànon anual, segons ha exposat el regidor d'Hisenda i Planificació, Xavier Farriol, correspon al 6% del valor dels terrenys. Després de deu anys, aquest valor s'ha reduït a més de la meitat.

 

L'alcalde, Pere Segura, ha remarcat que «amb aquesta solució li donem un nou horitzó a un equipament que dona feina i activitat i que és important per a la nostra població». Tal com va avançar TarragonaDigital, ja hi haurien diversos inversors privats interessats en reflotar el centre comercial i d'oci de l'avinguda de l'Alcalde Pere Molas. La proposta s'ha aprovat per la unanimitat dels grups municipals.

La majoria dels locals de Port Halley, a Vila-seca, estan buits. | Àngel Ullate

 

Desestimats els recursos de reposició presentats per Ciutadans

D'altra banda, el plenari de setembre ha servit per tombar els tres recursos de reposició que havia presentat el grup municipal de Ciutadans arran del ple celebrat el 16 d'agost on es van tirar endavant la licitació de les obres del Celler Noucentista i la modificació de la relació de llocs de treball i la plantilla municipal per a la contractació de dos assessors. La formació taronja considerava que no disposaven de prou informació com per aprovar aquests punts i el seu portaveu, Joan Anton Ramírez, ha defensat que «no tenim cap intenció de parar l'Ajuntament, fem la nostra funció fiscalitzadora amb les eines que estableix la llei».

 

El portaveu de Vila-seca Segura-Junts, Xavier Farriol, ha assegurat que els regidors disposen de tota la informació necessària i ha acusat Cs d'utilitzar els recursos legals «forçant el calendari i buscant paralitzar» el projecte del Celler. Cal recordar que, per complir amb els terminis fixats als fons Feder, el desembre de 2020 ha d'estar executat un 70% de l'obra subvencionada. Les desestimacions s'han aprovat amb els 10 vots favorables dels regidors del govern (Junts i PSC) gràcies a les abstencions de Vila-seca en Comú i Decidim Vila-seca. Ambdues formacions han basat el seu vot en allò que diu l'informe jurídic elaborat pels serveis municipals i l'han desvinculat del seu suport al projecte de restauració del Celler.