L'oposició de Cambrils acusa l'equip de govern de voler «frenar el joc democràtic» durant els plens

Cs, PSC i PP presenten un escrit per tal que es reguli el torn de precs i preguntes i garantir que es dóna resposta a totes les seves peticions
Imatge del darrer plenari celebrat a l'Ajuntament de Cambrils. | I. Alcalá

 

L'apartat de precs i preguntes als plenaris municipals de l'Ajuntament de Cambrils funciona amb dos torns. Primer, tots els partits de l'oposició fan arribar els seus dubtes i propostes. Després, els regidors de govern de cada àrea van contestant. Ara, l'oposició en bloc (Cs, PSC, PP i el regidor no adscrit Joan Maria Artigau) ha presentat una sol·licitud per tal que es reguli aquesta part del ple, ja que considera que aquesta fórmula és un «caos» i que «moltes vegades les preguntes no reben resposta, o la que es proposa, no respon al contingut de la pregunta».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

«Volem reconduir les situacions que pretenen frenar el joc democràtic»

Els deu regidors de l'oposició han signat la petició i l'han entrat aquest dimecres, 18 de setembre, al registre. Volen, afirmem, «reconduir les situacions que pretenen frenar el joc democràtic als plenaris municipals». Defensen que estan en el seu dret de fet totes les preguntes que creguin oportunes i que el govern té «l'obligació de contestar-les d’una forma ordenada i coherent, ja que no dóna només resposta als regidors, sinó també al poble de Cambrils».

 

L'oposició en bloc apel·la a l'article 88 del ROM que diu que les preguntes del ple «es contestaran per escrit o de paraula en la sessió ordinària següent llevat que la persona interpel·lada les respongui immediatament» i critica que contestar-les totes al final «desemboca en que no es pot establir un nexe coherent entre la pregunta i la resposta». En l'última sessió, denuncien, això va desembocar en «una situació de desconcert» per posar punt i final a «un escenari buit, confós i molt sintomàtic del funcionament veritable de l’actual (des)govern».