Exterior de l'edifici de l'Ajuntament de Cambrils

La nova ordenança aprovada a Cambrils intentarà garantir els serveis i donar suport al teixit econòmic

Es redueixen les taxes i es prorroguen els pagaments, pensant en la davallada d'ingressos de cara al 2021

El Ple de l'Ajuntament de Cambrils ha aprovat una ordenança per garantir els serveis i donar suport al teixit econòmic. Les Ordenances Fiscals per al 2021 han tirat endavant amb un ampli consens, després d'una prèvia reunió de l'equip de govern amb els membres de l'oposició.

En aquest sentit, l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha volgut destacar la voluntat de diàleg de l'equip de govern amb l'oposició, per aprovar la modificació de la legislació, tal com s'ha aprovat avui. «La nostra prioritat és donar suport als col·lectius més vulnerables i facilitar la reactivació econòmica», ha declarat Mendoza.

Reducció de les taxes

A banda de no apujar els impostos, la nova ordenança preveu reduccions de taxes i manteniment de les bonificacions i exempcions, que fins i tot en alguns casos s’amplien. El regidor d''Hisenda, Jaume Gila, ha explicat que s’inclou el prorrateig i la possibilitat de fraccionar les quotes de les parades del mercat  ambulant i guinguetes de les platges, entre altres mesures.

Pel que fa al teixit comercial, i amb la voluntat de reactivar l'economia, es redueixen un 20% les llicències d’obertura de nous establiments. Les ocupacions de la fira multisectorial també experimenten una reducció del 75% de la taxa pel que fa a menors de 40 anys. Els estudiants d'entre 14 i 25 anys estan exempts de pagar-la.

La taxa de les inspeccions sanitàries amb resultat favorable també es redueix, el pagament es podrà efectuar mitjançant nous mètodes. Finalment, es posa en marxa l’aplicació d’ofici d’alguns tràmits administratius per donar facilitats al contribuent.

Ajustar-se el cinturó de cara a l'any que ve

Aquestes noves ordenances s'han ideat pensant en l'afectació que tindrà el coronavirus a l'exercici del 2021. Jaume Gila ha explicat que «tenint en compte el context econòmic actual, hem de ser prudents a l’hora de prendre mesures econòmiques que puguin condicionar la sostenibilitat dels serveis públics».

Segons les previsions del regidor, l'any que ve hi haurà una davallada d'ingressos a conseqüència de la reducció de la participació de l'estat i també disminuiran els ingressos del cobrament de taxes. Per contrapartida, hi haurà una major despesa a causa de les mesures per contenir la Covid-19, tal com ha passat aquest 2020.

Amb aquest panorama, Jaume Gila ha defensat que la modificació proposada és «prudent i ajustada a la realitat, anticipant-se als esdeveniments i preveient nous escenaris que puguin venir per donar una resposta adequada quan sigui necessària».

Finalment, el regidor ha defensat que des de l'equip de govern no es vol acabar amb els serveis ja existents, sinó mantenir-los, així com allargar aquelles pròrrogues de cobrament de taxes si s'escau. Gila ha recordat que «el govern també disposa d’altres mecanismes com ara les subvencions i ajudes, no tot es regula amb ordenances».


Comentaris