Exterior de l'edifici de l'Ajuntament de Cambrils

Cambrils reclama formar part de l'àrea metropolitana de Tarragona

La proposta s'aprovarà en el plenari del pròxim dilluns

Cambrils demanarà a la Generalitat ser inclosa i participar en la formulació del Pla director urbanístic del Camp de Tarragona. El plenari cambrilenc del pròxim dilluns aprovarà aquesta petició, arran de la moció presentada pel grup municipal de Ciutadans de Cambrils. 

El portaveu dels taronges, Juan Carlos Romera, ha explicat que «hem presentat un manifest al consistori on demanem al govern català que  inclogui Cambrils entre els municipis convocats per formular el document que ha d’ordenar l’àrea metropolitana de Tarragona i consensuar la planificació de les infraestructures, especialment les ferroviàries».

El document de Ciutadans, que incorpora esmenes plantejades per l’equip de govern, recorda al departament de Territori que «Cambrils és un pol turístic de primer ordre», «compta amb la principal estació de tren de la Costa Daurada i, és per tant, un centre de mobilitat» i «es troba integrat a la tarifa del sistema de transport públic del Camp de Tarragona». «No es posa en dubte que Tarragona, Reus, Vila-seca, Salou, la Canonja i Constantí són territoris amb un pes important al Camp de Tarragona i han de formar part del Pla Director Urbanístic, però Cambrils té una posició estratègica i no pot ser exclòs d’aquesta tramitació», ha conclòs.

Sis municipis integrats

Cambrils traslladarà, així, la seva queixa per no haver sigut inclosos a la reunió que es va dur a terme el dilluns, 6 de juliol, on l'executiu català va traslladar a un seguit d'alcaldes de la zona, i representants municipals, la voluntat d'impulsar un PDU que procedeixi a ordenar l'àrea metropolitana tarragonina. Segons va explicar el secretari de l'Agenda Urbana i Territori del govern català, Agustí Serra, «el sistema urbà del Camp de Tarragona definirà el model urbà d'una realitat metropolitana, que donarà coherència, entre d'altres, a la gestió de la mobilitat».

  


Comentaris