Alerten de la pèrdua de viatgers que es produirà al Camp de Tarragona amb les noves vies de tren

Les plataformes PTP i pdf.Camp lamenten que amb l'entrada en servei de la variant de Vandellòs, aquest 13 de gener, s'empitjoren els horaris
Daniel Pi i Carlos Montejano, portaveus de les plataformes PTP i pdf.Camp. | ACN

L'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) i PDF.Camp han alertat que, amb la posada en marxa del nou tram del Corredor Mediterrani, el proper 13 de gener, diferents municipis del Camp de Tarragona tindran pitjors horaris de tren i que es perdran viatgers.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Els viatgers de Salou, els més perjudicats amb el nou traçat

En una roda de premsa celebrada aquest dimecres a Tarragona, les dues entitats han afirmat que els usuaris de Salou són els grans perjudicats i han assenyalat el seu alcalde, Pere Granados, com el màxim responsable de la situació, juntament amb la Generalitat i Foment. També han assegurat que la catenària de la via entre PortAventura i l'Hospitalet de l'Infant es retirarà «ràpidament», però que el desmantellament de les vies «no té data ni pressupost». «Després és possible que haguem de conviure amb unes vies abandonades durant molt de temps», creuen.

 

«Amb l'esquema del proper dilluns, la pèrdua de viatgers està garantida. Passarem a tenir menys serveis i més mal distribuïts», ha assegurat el portaveu de la PTP, Daniel Pi. Pi ha constatat que a partir de la setmana vinent, al Camp de Tarragona hi haurà «buits horaris» de fins a dues hores sense tren. Segons el portaveu de la PTP, els nous horaris són conseqüència de que la infraestructura és més complexa però hi haurà el mateix nombre de trens.

 

Autobusos des de Salou per arribar a l'estació de PortAventura o a Cambrils

Això es tradueix en un increment dels temps de viatge en determinats recorreguts. La ciutat que queda més mal parada és Salou. El trajecte fins a Tarragona «passa de 15 a 30 minuts», perquè l'estació salouenca actual desapareix pel tancament de la línia de la costa i els viatgers hauran d'anar fins a PortAventura amb autobús per agafar el tren. El mateix passa per anar de Salou a Cambrils, que fins ara es pot fer en cinc minuts en tren, i a partir de dilluns serà mitja hora i en autocar.

 

Renfe ja ha instal·lat uns cartells a l'Estació de Salou que informen del seu tancament el pròxim 13 de gener. | I. Alcalá

 

Per anar fins a Barcelona des de Salou, el temps s'incrementa d'una hora i 20 minuts fins a les dues hores. En aquest darrer cas, els usuaris s'hauran de desplaçar fins a PortAventura i canviar de tren a Tarragona, ja que tan sols hi haurà un tren diari entre l'estació del parc temàtic i la capital catalana, «amb una previsió que siguin dos al dia», ha concretat Daniel Pi.

 

«És la línia de regionals més rendible de tota la xarxa de Renfe, i a partir d'ara ho deixarà de ser»

Per facilitar la connexió entre Salou i Tarragona es crearà la nova R-17, que connectarà PortAventura i l'estació urbana de Tarragona amb una mena de tren llançadora. «Aquesta línia tindrà molt poca demanda i la utilitat el tren és més que dubtosa», ha assenyalat Pi. I és que amb el tancament de la línia de la costa i de les estacions de Salou, Cambrils, Mont-roig i l'Hospitalet de l'Infant, els rodalies de l'R-16 passaran per la variant del Corredor. «És la línia de regionals més rendible de tota la xarxa de Renfe, i a partir d'ara ho deixarà de ser», ha exposat el portaveu de la PTP.

 

 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Segons els dirigents de la PTP i pdf.Camp, el principal responsable d'aquesta situació és l'alcalde de Salou, Pere Granados, a qui han acusat de «fer lobby d'una manera bestial per la seva obsessió de treure la via». També han indicat que el batlle vol construir pisos en aquella zona i han ironitzat sobre la «sostenibilitat» de fer un aparcament de 400 places perquè els ciutadans substitueixin el tren pel vehicle privat.

 

«Volíem que hi deixessin de circular els Euromed i els mercaderies i que la via evolucionés cap al TramCamp»

«No defensem la via actual tal com estava. Volíem que hi deixessin de circular els Euromed i els mercaderies i que la via evolucionés cap al TramCamp», ha argumentat Pi. De fet, les dues entitats van presentar al desembre un contenciós administratiu als jutjats per demanar que la Generalitat no executi el desmantellament de les vies. Sobre el tren-tramvia que ha d'unir Tarragona amb Cambrils, es mostren escèptics sobre el calendari d'execució, que situen en cinc anys «en el millor dels casos».