Les platges de les comarques de Tarragona on podràs celebrar Sant Joan

Molts consistoris han decidit tancar-les per evitar aglomeracions de gent a la vora de la mar
Tarragona tanca les platges per Sant Joan | acn

Un Sant Joan atípic. La pandèmia del coronavirus obligarà a la demarcació de Tarragona a modificar la revetlla de la nit més curta de l'any i prendre mesures excepcionals. Els municipis hauran de deixar enrere les grans festes a les places, fogueres o aglomeracions de grups a les platges, per evitar un possible rebrot després de la festivitat. Per aquest motiu, els Ajuntaments tarragonins ja han pres una decisió pel que fa a les seves platges i si deixaran, o no, accedir-hi la revetlla de Sant Joan. Tot i haver pres la decisió d'obrir-les, hi ha preocupació als consistoris que hi hagi desplaçaments cap als municipis on es pugui accedir amb les mesures de seguretat recomanades.

Entrada prohibida a les platges de Tarragona

Els focs d'artifici, les fogueres a tocar de la mar o les aglomeracions a les platges, no es veuran enguany a Tarragona. L'Ajuntament de la ciutat ha confirmat que no permetrà l'accés a les platges de la ciutat a partir de les 20.00 hores del 23 de juny «per evitar aglomeracions» i com a mesura de prevenció de contagis per la crisi de la Covid-19. Des del consistori es recomana que es comenci a abandonar la zona de platges a partir de les 19.00 hores de la vigília. Hi haurà informadors de Protecció Civil i d'agents de la Guàrdia Urbana que s'encarregaran «de controlar els accessos, la vigilància i l'ordre».

Cambrils, Salou, Vila-seca i l'Hospitalet de l'Infant i Vandellòs, obriran les platges; Mont-roig del Camp, no

El punt de vista dels municipis canvien, tot i estar ben a prop. Cambrils, amb unes extenses platges al llarg del municipi, ha decidit obrir-les per celebrar la revetlla de Sant Joan, però fent una crida a ser responsables i evitar grans concentracions perquè no hi hagi possibles contagis. En el mateix sentit actuarà l'Ajuntament de Vila-seca, que mantindrà les platges i guinguetes obertes la vigília, però no permetrà fer foc a la sorra. Així mateix, hi haurà mesures de seguretat per minimitzar el risc de contagi.

Pel que fa a Salou, també rema en la mateixa direcció que les localitats veïnes i hi haurà les platges obertes per celebrar la revetlla de Sant Joan, però amb limitacions: no es podran fer festes, ni celebracions de revetlla, ni encendre fogueres, ni tirar petards ni pirotècnia. Ara bé, els 'xiringuitos' de platja estaran oberts.

Les platges de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant mantindrà obertes les paltges del municipi durant la revetlla de Sant Joan i es podrà gaudir de la festivitat a vora la mar, però no s'hi podran fer fogueres a la sorra. També hi haurà mesures de seguretat: cal mantenir la distància de seguretat de dos metres, utilitzar mascareta si no es pot mantenir aquesta distància, deixar lliures sis metres des de l'aigua i no acudir a les platges en grups de més de quinze persones. Així mateix, no s'organitzaran actes públics.

D'altra banda, Mont-roig del Camp ha decidit clausurar les platges i les cales durant la revetlla de Sant Joan. El municipi del Baix Camp muntarà actes adaptats a les circumstàncies i hi haurà una sessió musical a través del canal de Facebook de la institució fins a la matinada. A més, hi haurà una foguera simbòlica i s'encendrà una espelma per desitjar a tothom una bona revetlla.

El Sant Joan amb mesures a les platges de la Costa Daurada | Laia Solanellas

 

El Baix Gaià obrirà algunes platges per Sant Joan

Creixell i Torredembarra obriran les platges, Altafulla prohibeix l'accés, Roda de Berà encara no ha pres una decisió definitiva per la revetlla de Sant Joan. L'Ajuntament de Creixell ha decidit que la platja romandrà oberta, però hi haurà restriccions, després de reunir-se amb propietaris de guinguetes, càmpings i regidors de les formacions polítiques. En cap cas, però, no es permetrà fer fogueres a la sorra, ni aglomeracions de persones, ni festes multitudinàries, ni cap altra activitat que no respecti les mesures establertes per la Covid-19.

L'Ajuntament d'Altafulla tancarà les platges per la revetlla de Sant Joan per evitar aglomeracions de persones i prevenir contagis. El tancament es produirà des de les vuit del vespre del dia 23 de juny fins a la matinada del dia 24, és una decisió que s'emmarca dins el pla de seguretat i sanitari marcat per la pandèmia del coronavirus, d'acord amb la Taula de Municipis per un Litoral Sostenible.

El consistori de Torredembarra ha confirmat que s'obriran les platges per celebrar la revetlla de Sant Joan. Per aquest motiu s'han donat instruccions per prevenir contagis de coronavirus durant la celebració. Hi haurà mesures de protecció i d'higiene que cal respectar, com evitar aglomeracions i concentracions, utilitzar mascareta, mantenir la distància de seguretat, rentar-se les mans amb aigua i sabó, així com evitar contactes i no compartir menjar ni estris a l'hora dels àpats. A aquestes s'afegeix que està prohibit fer fogueres, 'botellón' o utilitzar aparells reproductors de música. A les 4 de la matinada serà l'hora per buidar les platges per començar les tasques de neteja i desinfecció.

Algunes platges del Baix Gaià obriran per celebrar la revetlla | àngel ullate

 

Tancades les platges del Baix Penedès

Bloqueig, gairebé, total a les platges del Baix Penedès. Cunit i el Vendrell han decidit prohibir l'accés a la vora de la mar, mentre Calafell les tancarà, però parcialment. L'Ajuntament de Cunit tancarà el litoral per evitar que s'hi celebri cap festa durant la revetlla i, així, frenar el risc de propagació de la Covid-19. El Vendrell, en un primer moment, va decidir obrir amb limitacions les platges la vigília de Sant Joan. Finalment, el consistori de la capital del Baix Penedès prohibirà l'accés a les platges durant la revetlla a partir de les 20 h del dia 23 de juny, per evitar situacions de risc de propagació de la Covid-19 i només permetrà acudir a les guinguetes.

L'Ajuntament de Calafell finalment tancarà una part de les platges del municipi durant la revetlla de Sant Joan per evitar situacions que puguin facilitar la propagació de la pandèmia. Tot i que en un inici havia descartat el tancament, ha anunciat que vetarà l'accés als sectors més naturalitzats i només es podrà entrar a les platges més urbanes. D'aquesta manera, estaran obertes les zones entre el Port i Cunit, i entre Mas Mel i Calafell.

Control a les platges de les Terres de l'Ebre

Les platges de la cota de les Terres de l'Ebre han decidit, gairebé, unànimement obrir-les per la revetlla de Sant Joan. L'Ametlla de Mar, Amposta, Sant Carles de la Ràpita i Alcanar podran celebrar la festivitat a la vora de l'aigua. Aquesta mesura consideren que és adient perquè els faran falta els màxims espais possibles per evitar aglomeracions. Així mateix, Amposta prestarà especial atenció a la platja de l'Aluet, on sol haver-hi una concentració més gran de persones durant la nit de Sant Joan. 

Pel que fa a Sant Carles de la Ràpita, hi haurà obertes les platges a la població durant la nit de Sant Joan i, amb la Policia Local, s'ha acordat reforçar els controls policials per evitar concentracions que no estiguin permeses en el context de les limitacions imposades per la situació de 'nova normalitat'. L'Ajuntament d'Alcanar tampoc preveu tancar les platges, però s'intensificaran els controls, a més d'haver de respectar les distàncies de seguretat.

Les Terres de l'Ebre obren les platges per Sant Joan | Aj. Sant Carles de la Ràpita

"El mètode de Vila-seca per controlar l'accés i la seguretat a les platges" "Cambrils es prepara per l'arribada dels manters: aquest és el seu pla"