Imatge dels porcs senglars, passejant pels carrers de Cambrils

Enxampen un grup de porcs senglars passejant pels carrers de Cambrils

Els animals van ser vistos a tocar de la riera d'Alforja, just per damunt del Parc del Pescador

Els porcs senglars s’han tornat a deixar veure per carrers cèntrics i urbans de les nostres comarques. La nit passada, el municipi de Cambrils, al Baix Camp, va ser l’escenari d’un nou passeig nocturn d’uns animals que, segons expliquen els Agents Rurals, s’estan ‘humanitzant’.

Durant la nit de diumenge a dilluns, els senglars van ser detectats a tocar de la riera d’Alforja, a la localitat cambrilenca, just per damunt del conegut parc del Pescador. Segons apunten diversos testimonis, els animals haurien baixat per la mateixa riera i, després de tombar una bona estona pels carrers de la vila, haurien agafat el mateix camí, de retorn cap a ‘casa’.

'Humanització' i facilitat de trobar aliment

Durant els últims anys, la població de porcs senglars ha anat en augment, tot provocant la seva convivència entre els ambients rurals i els nuclis urbans. Tal com expliquen des del Departament d’Agricultura, això és així per la facilitat de trobar aliment als pobles i ciutats i, fins i tot, perquè algunes persones els alimenten.

Ara per ara, es fa realment difícil canviar aquests hàbits, i és per això que els experts parlen d’’humanització’. Cada dia, i és una evidència, és més habitual trobar-se un porc senglar passejant pels nostres carrers on, a més, també poden causar desperfectes en parcs i jardins.

Perill per als conreus i la circulació

Cal destacar, en l’àmbit rural, les destrosses que provoquen aquests animals en camps de conreu, i el perill incipient que suposen per a la circulació viària, sent part implicada en diversos accidents de trànsit.

També et pot interessar: