La pedrera del Cap Salou serà el nou epicentre de la pesca esportiva després de l'estiu

S'implantaran nous controls d'accés | Les obres ja estan adjudicades
Les obres permetran un millor control de l'espai d'accés a la pedrera del Cap Salou | Cedida

La pedrera del Cap Salou tindrà un nou control d'accessos per a vehicles i persones després de l'estiu. Ho ha confirmat el responsable de l'espai, l'Autoritat Portuària de Tarragona, després d'adjudicar formalment unes obres que duraran prop de tres mesos i que costaran un total 300.000 euros (IVA inclòs). La nova zona d'accés haurà de servir per monitorar-los sense personal físic de control i vol ser un pas previ per condicionar i adaptar un nou espai per a la pesca esportiva de Tarragona.

La gran beneficiada de l'operació serà la Societat Esportiva de Pescadors de Canya de Tarragona (SEPCT), una entitat històrica nascuda en la dècada de 1920 que sempre ha hagut de conviure amb l'activitat industrial del Port de Tarragona. Ara, en ple augment de l'activitat portuària i amb les obres a la vista en el Moll de Balears on fins ara pescaven —i que l'any vinent serà una nova terminal de creuers—, els pescadors es traslladaran a aquest nou espai portuari en considerar-lo, han acordat, «més adient i segur» després de l'estiu.

Les obres hauran de garantir «el manteniment dels valors mediambientals» de la pedrera

Els treballs serviran per implementar un nou sistema tecnològic capaç d'identificar i controlar el pas de vehicles que accedeixin a la pedrera del Cap Salou, considerat un dels espais de més valor i encant de tot el recinte portuari. La licitació dels treballs ha valorat en especial factors com el manteniment dels valors mediambientals o una gestió sostenible de la pedrera, en la línia amb el full de ruta cap a un futur més verd que el Port va presentar fa pocs dies.

"Agenda: Consulta les activitats d'estiu per a joves de Vandellòs i l'Hospitalet!" "Agenda: Consulta els actes del Dia del Llibre i de la Rosa 2020 de Vila-seca!"