Ana López, candidata a l'alcaldia de Cambrils pel PSC.

Ana López desborda de propostes la seva presentació «per ser alcaldessa de Cambrils»

Eva Granados i Gonzalo Bernardos han aplaudit la «valentia i tarannà» de López

La candidata del PSC a l'alcaldia de Cambrils, Ana López, ha protagonitzat el vespre d'aquest dissabte, 23 de març, la seva posada de llarg com a alcaldable a la sala d'actes d'un hotel de la localitat que ha quedat petita per a les gairebé 200 persones que s'han aproximat a fer-li costat. López ha agraït la seva presència amb un missatge molt clar ja d'entrada: «Vull ser la propera alcaldessa de Cambrils».

A López l'han acompanyat la portaveu del PSC al Parlament de Catalunya, Eva Granados, i el mediàtic Gonzalo Bernardos, professor d'Economia de la UB, que han coincidit a elogiar «el tarannà i la valentia» de la candidata a banda de reforçar algunes de les idees principals del seu programa.

Eva Granados, portaveu del PSC al Parlament.
Per a Eva Granados, «cal pensar en els 6.000 cambrilencs de la tercera edat i els 6.000 més que tenen menys de 14 anys». | Àngel Ullate

 

Granados: «Ens hem de comprometre amb els més menuts i també amb la gent gran»

La portaveu parlamentària del PSC, Eva Granados, ha defensat a Cambrils que la candidatura d'Ana López «es preocuparà dels 6.000 cambrilencs de la tercera edat, però també dels 6.000 que són menors de 14 anys». «Cal revertir des dels municipis una Generalitat descompromesa amb l'educació», ha remarcat Granados, que també ha acusat el govern Torra de «permetre que Catalunya sigui la comunitat autònoma amb més llistes d'espera».

Granados s'ha desfet en elogis cap a Ana López, assegurant que «té un tarannà contundent, defensa les seves idees amb emoció» i ha aplaudit «la seva gestió de formigueta». Per a la portaveu del PSC al Parlament, «l'Ana té clar com ha de créixer Cambrils i això la convertirà en la futura alcaldessa».

Bernardos llença diversos reptes per a Ana López

El tertulià i professor d'Economia Gonzalo Bernardos s'ha fet escoltar aquest vespre a Cambrils en assegurar que, tot i que té la seva segona residència a la Pineda, on fa vida és a Cambrils. Bernardos ha insuflat autoestima a la localitat, de qui ha dit que «és una de les millors ciutats de costa d'Espanya» i ha demanat «més autoestima cap a un poble fantàstic on passejar, comprar, menjar... passar-ho bé, en definitiva».

Bernardos ha recordat que ell no milita a cap partit polític, però que dona suport a Ana López perquè hi té «molta confiança». A partir d'aquí, li ha llençat propostes més o menys agosarades. «Cal peatonalitzar des de Salou fins al port, quan deixi de passar el tren hem de generar un segon centre de la localitat», ha començat el famós tertulià, que ha instat López a «apostar pel turisme de qualitat, pels hotels de cinc estrelles».

Finalment, no s'ha tallat en dir que «l'Ajuntament ha de subvencionar hores extres per millorar l'anglès i pagar un ordinador a cada jove de 7 a 18 anys per garantir les seves competències digitals». «L'Ana López serà la futura alcaldessa de Cambrils, no per aquest mandat, sinó per a un període més llarg», ha sentenciat Bernardos.

Gonzalo Bernardos
Gonzalo Bernardos ha sorprès el públic amb un discurs en què ha qualificat Cambrils com «una de les millors ciutats de costa de tot Espanya». | Àngel Ullate

 

López: «Estic preparada per ser alcaldessa»

En el seu torn en la presentació, l'alcaldable Ana López ha estat manifestament clara en assegurar que «gràcies a l'experiència d'aquests quatre anys al govern i com a portaveu del grup socialista, em sento preparada per ser alcaldessa de Cambrils». López ha valorat positivament el pacte amb ERC i PDECat i ha dit, però, que ara li toca «guanyar les eleccions i governar perquè Cambrils avanci en el seu desenvolupament social i econòmic».

Però Ana López ha apostat per un discurs pragmàtic que, lluny de les grans frases, ha apostat per bombardejar a propostes. «Volem estendre el port de Cambrils cap a l'avinguda de la Diputació», ha arrencat en primer terme. Entre les seves propostes també hi ha la de la generació de nous espais urbans a les rodalies del carrer d'Andalusia, així com s'ha compromès a la cerca d'un nou espai per a l'escola de música.

Les polítiques d'habitatge són un altre dels trets bàsics en les seves propostes, i López ha parlat d'«activar l'oficina municipal d'habitatge» per garantir-ne l'accés. Pel que fa a les polítiques empresarials, ha tret pit del trasllat recent a la Torre del Llimó dels serveis de promoció econòmica i de l'atenció que es dona als emprenedors. López ha acabat ovacionada per la multitud de companys i simpatitzants que s'han acostat a l'acte.

Entre els presents en el públic, hi havia pesos pesats dels socialistes a la regió, com l'exdelegat del Govern Xavier Sabaté, el diputat al Congrés Joan Ruiz o els diputats al Parlament Rosa Maria Ibarra i Carles Castillo, que és la parella de López. També hi havia socialistes de municipis veïns, com l'alcalde de Mont-roig Fran Morancho, el candidat a Salou David González o l'alcaldable a Reus, Andreu Martín; a més de companys de consistori d'Ana López, com el líder del PP David Chatelain o l'exalcaldessa i actual companya de govern del PSC, Mercè Dalmau (PDECat).

Ana López, PSC Cambrils.
La sala d'actes on s'ha fet la presentació d'Ana López s'ha omplert amb prop de 200 persones. | Àngel Ullate

 

També et pot interessar


Comentaris