L'Hospitalet de l'Infant prepara una Festa Major de Sant Pere adaptada

S'han reduït el nombre d'actes i adequat els espais a les mesures de seguretat

Aquest any, Sant Pere se celebrarà a l'Hospitalet de l'Infant d'una manera diferent i adaptada. Com molts altres municipis han hagut de fer per prevenir contagis de la Covid-19, la festa tindrà lloc del 27 al 29 de juny al pati de l'Escola Mestral, un espai on es podrà controlar l'aforament i protegir a la ciutadania.

El programa de la Festa Major de Sant Pere inclou, enguany, set actes gratuïts per a tots els públics. Aquesta celebració, que temps enrere havia estat molt important per a l'Hospitalet, ja que era la festa major, ha estat organitzada per la Regidoria de Festes de l’ajuntament i per la Comissió de Festes de l’Hospitalet de l’Infant.

Amb aquest programa reduït, amb molts menys actes que en anys anteriors, es pretén mantenir viva la festa, però sense córrer riscos de cara a la Covid-19, tal com ha explicat el regidor de Festes, Diego García, «hem volgut prioritzar la salut de la ciutadania, per aquest motiu hem descartat els actes que implicaven concentracions de persones i limitarem l’aforament a aquells que puguin atreure més gent».

L'Escola Mestral s'estrena com a escenari de la festa

Per tal de respondre a aquestes mesures, des de l'ajuntament s'han condicionat els actes i els espais. La majoria de propostes tindran lloc al pati de l'Escola Mestral, un espai obert i a l'aire lliure, on s'hi instal·laran les cadires separades, mantenint la distància, des d'on els assistents podran gaudir dels actes de Sant Pere.

Per altra banda, aquest any tampoc hi haurà servei de barra de bar i serà obligatori l'ús de mascareta. L'aforament també serà limitat i es controlarà mitjançant les portes d'accés al recinte, que s'obriran una hora abans de l'inici dels espectacles i es tancaran deu minuts després que hagin començat.

Música i espectacles durant el cap de setmana

Els actes programats més rellevants tindran lloc, de fet, al pati de l'Escola Mestral. El dissabte 27 a les vuit del vespre, actuarà el Mag Marin. El mateix dia, a dos quarts de dotze de la nit,, el concert 'Tribut a Sabina: Pongamos que hablo de Joaquín' clourà la jornada.

El mateix dissabte, a les nou del vespre, la Xaranga Xino Xano farà un recorregut pels bars i restaurants de l'Hospitalet de l'Infant, amb l'objectiu d'incentivar el consum als comerços locals per donar un impuls a aquest sector.

L'oferta musical tampoc s'aturarà el diumenge 28, ja que l'orquestra Swing Latino oferirà una sessió doble de tarda i de nit, a les vuit i a dos quarts de dotze, respectivament. L'ajuntament recorda que malauradament, a causa de les mesures per prevenir la Covid-19, no hi haurà pista per ballar.

El dilluns 29 de juny, el dia de Sant Pere, no es podrà realitzar la processó pels carrers, amb la banda de música municipal 'Clau de Vent' i els Gegants de l’Hospitalet, però sí que se celebrarà la missa d'honor a Sant Pere, que tindrà lloc a les vuit del vespre, amb aforament limitat.

"La proposta de millora del servei ginecològic de l'Hospital de Cambrils, aprovada" "Polèmica a Cambrils: Els pícnics de la discòrdia per un motiu concret"