Comença l'estudi del projecte del pla de millora integral de les platges de Salou

Amb aquest pla es vol aconseguir millorar les platges i fer un estudi sòcio-econòmic

L’empresa DPT21, ‘Desarrollo de Proyectos Turísticos 21’, ha estat contractada per l’Ajuntament de Salou perquè s’encarreguin de la redacció del projecte del pla de millora integral de les platges del municipi. Aquesta empresa és una consultoria especialitzada en turisme i oci que en els passats 10 anys s'ha encarregat de realitzar i implementar aquests tipus de projectes en les platges de més de 20 ciutats.

El projecte de Salou es divideix en diferents apartats repartits entre l'estudi de l'accessibilitat i la mobilitat, dels serveis de platja, com dutxes, papereres i guinguetes,  i de l'oci i altres activitats. Per a dur-lo a terme es realitzaran diversos treballs de camp directament sobre el terreny per tal de recollir la informació necessària durant tres mesos, incloent-hi una temporada de bany en actiu.

Es realitzaran moltes enquestes i treballs de camp

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La primera fase consistirà a  analitzar tot allò del que es disposa a la platja, per poder tenir una imatge del seu estat actual i es realitzarà una fitxa per platja i per àrea d'anàlisis per tal de veure els aspectes a millorar. Pel que respecta a la segona fase, s'analitzarà la legislació i normativa a aplicar, la seva gestió i els plans d'adopció voluntària, entre els quals destaquen les diferents certificacions ambientals i de qualitat. A més a més, es durà a terme una anàlisi més profunda de la gestió, l'organització interna, l'anàlisi de les despeses i els ingressos.

Durant la tercera fase s'analitzarà la  demanda del mercat i del públic de totes les platges de Salou. Amb les dades obtingudes es podrà conèixer la despesa total dels usuaris a les platges i al municipi. Finalment, la quarta fase consistirà a recollir propostes i en elaborar el Pla Estratègic i plans d'acció o operacionals, incloent-hi la durada de cada acció prevista segons la seva prioritat, els responsables de dur-la a terme i el seu cost econòmic.

Les platges de Salou són el seu principal actiu

Segons Benet Presas, regidor de Turisme, «les platges són el principal actiu turístic i  la gestió de les mateixes s'ha de considerar bàsica per l'èxit de qualsevol destí  que vulgui mantenir el seu avantatge competitiu», i afegeix que «és per això que des de Salou volem treballar en la redacció d'aquest pla de millora integral el qual creiem que ens aportarà molta informació que posteriorment podrem utilitzar en la nostra estratègia i posicionament».