Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant anuncia els projectes guanyadors dels pressupostos participatius 2019

El 10,2% de percentatge de votació ha donat lloc a dues propostes culturals i tres urbanístiques entre les guanyadores
Ja hi ha propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius 2019 | Cedida
 

La participació en la votació de les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius d'enguany s'ha vist pràcticament triplicada en referència a l'any anterior. Amb un percentatge del 10,2%, les propostes escollides han estat cinc, les quals acullen dues culturals i tres urbanístiques. L'Ajuntament ha escollit les quatre més votades per la ciutadania i, per últim, la que ha quedat en sisena posició. Aquesta acció és deguda al compromís de dur a terme propostes que afectin diversos nuclis de població, evitant així la centralització de les propostes de millora en una única zona.

Les propostes guanyadores compten amb la compra d'un piano de cua pel Teatre Auditori de l'Hospitalet de l'Infanthabilitar un parc infantil a la zona de la urbanització Infant/Corralets de l'Hospitalet de l'Infant; compra d'instruments per a cedir en préstec a l'Escola Mestral de l'Hospitalet de l'Infant; asfaltar un tram de la Via Augusta de l'Hospitalet de l'Infant; i adequar el pati de l'Escola Valdelors de Vandellòs. Tots aquests sumen un total de 209.000 euros, els quals s'inclouen en el pressupost d'enguany.

Es va presentar un total de 187 propostes

La participació recull el nombre de 544 persones, totes majors de 16 anys, les quals han pogut votar un màxim de tres propostes per cap. El  llistat final es va reduir a 27 propostes, ja que del total de 187 es va invalidar 107 i, les altres 53, eren repetides. Prèviament a la selecció de les propostes guanyadores, es va presentar el llistat de requisits per tal que poguessin ser tingudes en compte. Aquest acollia els següents punts:

— Estar identificades amb les dades de contacte de la persona proposant.

— Fer referència a competències municipals.

— Ser concretes i avaluables econòmicament.

— Ser inversions.

— Ser efectives tècnicament.

— Ser accions sostenibles en el temps.

— Ser d'interès general i no superar l'import de 200.000 euros.

L'edició ha comptat amb tres novetats essencials

En primer lloc, el llistat de propostes ha sigut unitari, en el qual es trobaven les que afectaven tant a les zones de costa com als nuclis d'interior, de manera conjunta. Així, els veïns i veïnes han pogut votar les propostes que afecten altres nuclis de població, no només les de la seva zona. Això ha permès conèixer en major mesura l'opinió general del municipi i les prioritats dels seus habitants.

D'altra banda, les propostes presentades no han sigut modificades per part del consistori. Així doncs, totes les que complien els requisits establerts prèviament han sigut presentades a votació de manera exacta.

L'última de les novetats consisteix en l'ampliació dels terminis de votació, així com en l'increment dels punts físics per tal que els veïns i veïnes del municipi poguessin fer-la efectiva.

"AGENDA: Les activitats més sorprenents de la Fira Marítima Costa Daurada" "L'Ajuntament de Cambrils posa en marxa l'Escola de Famílies"