Ana López, PSC Cambrils

El PSC i el PP de Cambrils lamenten la manca d'entesa al govern

Afirmen que abans de començar el mandat ja hi ha desacords entre els tres grups que governarien al municipi, ERC, NMC i Junts per Cambrils

Els portaveus dels grups a l'oposició de Cambrils del PSC, Ana López, i del PP, David Chatelain, lamenten que al cap d'un mes d'anunciar un acord de govern a l'Ajuntament de Cambrilsencara no s'hagi fet públic el repartiment de les carteres i que, per tant, el govern municipal quedi congelat en plena temporada turística. Recordem que en les passades eleccions la candidata a l'alcaldia d'ERC va obtenir sis regidors i, en menys de 48 hores va anunciar un nou pacte de govern amb Junts per Cambrils —amb tres regidors— i amb el Nou Moviment Ciutadà —també amb tres regidors—. D'aquesta manera, els socialistes d'Ana López, que havien governat en el mandat anterior,  quedaven fora de l'acord de govern.

El PSC i el PP demanen que es faci públic el repartiment de responsabilitats

Els dos partits polítics, PSC i PP, asseguren que «estem vivint una crisi sense precedents en el si d'un govern que encara no ha començat a governar. Estem vivint amb perplexitat com, després de 30 dies d'ençà de l'acord exprés entre ERC, NMC i Junts, encara no s'hagi acordat quines responsabilitats es distribuiran, el que ens fa pensar que l'acord unànime del qual van fer gala en la roda de premsa era només una postura. Van demostrar molta pressa en pactar sense tenir en compte la governabilitat, i ara no hi ha manera de posar-se d'acord». 

D'altra banda, els dos grups municipals demanen saber si finalment hi haurà 11 o 12 regidors al govern. «Creiem que per respecte institucional ens mereixem saber quin és el paper del regidor de Junts per Cambrils, Joan Maria Artigau, i sol·liciten explicacions de si està o no al govern; de si formarà part del grup de no adscrits i, per tant, saber d'una vegada per totes quina és la composició municipal dels òrgans de govern». 

Les dues formacions també lamenten que a hores d'ara encara no hi hagi data fixada per a la celebració del ple de delegació de competències i retreuen als tres partit que, a canvi, els demanin —als grups de l'oposició—  que es pronunciïn sobre quins representants hi haurà a cada un dels diferents òrgans municipals. «Tot plegat és un contrasentit» afegeixen. Finalment, exigeixen que es comenci a governar per a resoldre els problemes del dia a dia de la ciutadania. 


Comentaris