Els establiments d'hostaleria de l'Hospitalet de l'Infant reciclen més de 90 tones de vidre aquest estiu

Una seixantena d’establiments del municipi s'han adherit enguany a la campanya «Moviment Banderes Verdes per la sostenibilitat» que impulsen l'Ajuntament i Ecovidrio
Imatge d'arxiu d'un contenidor de vidre. | Ecovidrio

De l'1 de juny al 31 d'agost, els establiments d'hostaleria de l'Hospitalet de l'Infant han aconseguit reciclar un total de 91.975 kg de vidre gràcies a la campanya «Moviment Banderes Verdes per la sostenibilitat» impulsada per Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d'envasos de vidre a Espanya, i l'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Aquesta quantitat és similar a l'assolida en el mateix període de l'any anterior. El «Moviment Banderes Verdes per la sostenibilitat» és un pla integral per incrementar el reciclatge d’aquests residus en els establiments hostalers de la costa mediterrània que es va posar en marxa aquest estiu a 136 municipis de l’Estat.

El sector hostaler genera la meitat dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús

Com a novetat, en aquesta edició s’ha ofert col·laborar en la campanya a tots els establiments del nucli de l’Hospitalet de l’Infant (no només als de la línia de costa, a diferència de l’any passat) i de l’Almadrava. Hi han participat un total de 61, una dada important tenint en compte la influència del sector hostaler, que genera el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús. A més, l'època estival és vital per al reciclatge de vidre, un període en el qual es recull el 30% del total del vidre reciclat durant l'any.

Amb l'objectiu de facilitar-hi la col·laboració, l'entitat va instal·lar 3 nous contenidors adaptats a l’hostaleria, amb sistema autovolteig, que es van afegir als 13 contenidors que s’hi van col·locar l’any passat i va lliurar també cubells especials als professionals hostalers que es van afegir a la campanya. L’empresa pública comarcal responsable de la recollida d'escombraries Secomsa, per la seva banda, va tornar a ampliar la freqüència de recollida de vidre per gestionar adequadament l'augment de l'activitat en hostaleria.

Xavier Invernón, propietari del bar La Strega de l’Hospitalet de l’Infant, ha rebut un premi per la seva participació en la campanya. | Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

Tot i l'elevada xifra de tones de vidre recollides, el municipi no ha assolit el repte d’incrementar la recollida selectiva d’envasos de vidre en un 10% durant els mesos d’estiu, un dels requisits necessaris per optar al guardó ambiental de la Bandera Verda, segons ha explicat el tècnic de Gerència a Catalunya d’Ecovidrio, Ivan Costa.

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Per agrair als establiments hostalers del municipi la seva participació en la campanya, Ecovidrio ha sortejat entre aquests un pack experiència. El guanyador del sorteig ha estat el bar La Strega de l’Hospitalet de l’Infant. El seu propietari, Xavier Invernón, ha rebut aquest divendres 8 de novembre el premi de mans del tècnic de Gerència a Catalunya d’Ecovidrio, Ivan Costa; i del regidor de Medi Ambient de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Frederic Escoda.

"🏰❗El Castell de Vila-seca s'haurà de sotmetre a noves obres abans d'obrir" "🔴 Nous talls de carrers a Mont-roig per les obres de remodelació de la plaça Miramar"