ÚLTIMA HORA

Cop policial a Calafell als pisos ocupats

URGENT

La vaga general a les químiques de Tarragona serà el pròxim 19 de febrer

Cambrils celebrarà un acte de record als atemptats i instal·larà un Memorial

L'acte tindrà lloc el dissabte 18 d'agost al passeig marítim de Cambrils, davant del Club Nàutic, on va succeir l'atac
Imatge del memorial al passeig marítim de Cambrils | Cedida

 

El proper 18 d'agost es compleix un any del dramàtic atemptat a Cambrils, que va tenir lloc al dia següent dels de Les Rambles de Barcelona. L'Ajuntament de Cambrils farà un acte institucional de record a les víctimes dels dos atemptats a més d'inaugurar el Memorial per la Pau el mateix 18 d'agost a les 10.30 del matí. 
 
El passeig marítim de Cambrils, just davant del Club Nàutic, és on tindrà lloc l'acte. La tragèdia va ser també en aquest indret, i va acabar amb un balanç d'una persona morta, set persones ferides i cinc terroristes abatuts. 

Es va crear un memorial espontani al passeig marítim de Cambrils per honrar les víctimes dels atemptats de Cambrils i Barcelona

Just en aquest punt de la ciutat es va crear un memorial espontani amb ofrenes i missatges els dies posteriors a l'atac, i nombroses persones van voler participar en un petit però emotiu homenatge a les víctimes dels atemptats de Cambrils i Barcelona. Per aquest motiu, el consistori ha pres la decisió que el memorial s'instal·li de manera definitiva en aquest mateix lloc per recordar sempre les víctimes.  

Interior reconeixerà les víctimes dels atemptats de Cambrils i Barcelona encara que estiguin fora de termini

El Ministeri de l'Interior va comunicar que reconeixerà totes les víctimes dels atemptats del passat agost a Cambrils i Barcelona, encara que presentin la sol·licitud fora de temps, en un termini que conclouria el dia de l'aniversari de l'atac. 
 
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va demanar una ampliació al Ministeri de l'Interior perquè molts familiars no saben ben bé el procediment que s'ha de seguir en aquests casos o tenen problemes burocràtics. Per la seva banda, el ministre Fernando Grande-Marlaska va deixar clar que es buscaria una solució per tal que «prevalguin els drets dels afectats per sobre dels terminis legals».