Imatge del ciclomotor històric robat a Cambrils

La Policia Local de Cambrils recupera un ciclomotor històric, dels anys 50, robat fa dos anys

Els agents han reprès la investigació amb les noves pistes que els va donar la propietària| L'autor dels fets va accedir voluntàriament a retornar el vehicle

La Policia Local de Cambrils ha aconseguit recuperar, després de dos anys, un vehicle històric que va ser robat en un pàrquing comunitari. Es tracta d'un ciclomotor de la marca francesa Velosolex que va ser sostret l'any 2018 i que, fins ara, no se'n sabia res.

El passat mes de juliol, però, la Unitat de Policia Administrativa i Seguretat (UPAS) del cos cambrilenc va reprendre la investigació, gràcies a la nova informació que va proporcionar la denunciant. Amb aquestes pistes i els resultats de la investigació de la policia, es va poder localitzar al presumpte autor dels fets.

Una vegada se li va notificar la situació, el mateix autor va accedir, de manera voluntària, a retornar el ciclomotor, que en aquells moments es trobava en un magatzem d'un conegut seu a l'Hospitalet de l'Infant.

Al presumpte culpable se li van imputar els delictes de furt i va declarar a la comissaria de la Policia Local de Cambrils amb la preceptiva assistència d'un advocat. El cos també ha notificat que les diligències seran remeses en breus al Jutjat d’Instrucció en funcions de guàrdia de Reus, des d'on s'indicarà el procediment penal.

Un dels primers ciclomotors francesos

La propietària, resident de Cambrils, ja ha rebut el seu ciclomotor fabricat als anys 50, en qualitat de dipòsit judicial. Aquesta s'ha mostrat molt agraïda amb les autoritats cambrilenques per la successió dels fets, ja que a banda del valor econòmic, el ciclomotor comptava amb un valor emocional important per la propietària, ja que era un llegat del seu avi francès ja difunt.

El Velosolex, conegut també com a Solex i també popularment amb el nom de 'mosquito', va ser una de les primeres bicicletes, o ciclomotors, motoritzats, fabricat originalment per la marca 'Solex', que també fabricava radiadors centrífugs, carburadors, i micròmetres, abans que es ramifiquessin al sector dels motors i bicicletes.

Originàriament, el ciclomotor va ser inventat durant la Segona Guerra Mundial, tot i que no va ser produït en sèrie fins a l'any 1946. Des de llavors van produïr-se diverses variacions, però sempre mantenint el mateix concepte d’un motor amb transmissió a la roda davantera d’una bicicleta.


Comentaris