Retards a l'R16 de Rodalies, entre Cambrils i PortAventura

Hi ha hagut una incidència en el sistema de senyalització automàtic de l'estació de Salou

Retards d'uns 45 minuts a la línia R16 de Rodalies, que uneix la ciutat de Tortosa amb l'estació de França, a Barcelona. Fa poc més de mitja hora, cap a dos quarts de sis de la tarda d'avui dilluns, 23 de juliol, un comboi provinent de Tortosa ha quedat aturat a l'estació de Salou, a causa d'una incidència a les instal·lacions.

 

Segons Adif, responsable de la xarxa ferroviària, el problema rau en el sistema de senyalització automàtic i, a hores d'ara, els tècnics són a les vies intentant solucionar el problema.

 

Cambrils - PortAventura, el tram afectat

Aquesta incidència afecta, sobretot, el tram de la línia comprès entre Cambrils i l'estació de PortAventura, on diversos trens estan patint demores. Més enllà de l'R16, també s'ha vist afectada l'RT2 —que uneix l'Arboç amb l'Hospitalet de l'Infant— i el servei de llarga distància.

 

Servei alternatiu per carretera a l'R15

El passat divendres, 20 de juliol, Renfe anunciava la posada en funcionament d'un servei alternatiu per carretera al tram ferroviari entre Flix i Nonasp, a Saragossa, a la línia R15 de Rodalies.

 

Aquesta afectació, per la seva part, respon a les obres de millora que Adif està fent a dos túnels situats al tram Faió - La Pobla de Massaluca - Riba-roja d'Ebre de la línia, que uneix Barcelona amb la ciutat de Saragossa, passant per Móra la Nova.

 

La circulació al tram Nonasp - Flix es veurà afectada entre el 27 de juliol i el 3 de setembre, i és per això que Renfe hi posarà un servei d'autobusos, que uniran Flix amb Riba-roja d'Ebre, Faió i Nonasp.

 

Per als passatgers de la línia que viatgin pel ramal Casp - Saragossa - Madrid, des de Móra la Nova també hi haurà un altre servei terrestre, precisament, fins a la localitat de Casp. 

 

Millora de la infraestructura

Segons Adif, l'objectiu principal d'aquestes obres és modernitzar la infraestructura en aquests dos túnels i, així, continuar les les accions de millora iniciades l'estiu passat al túnel de l'Argentera.

 

Aquesta iniciativa vol brindar millors condicions de seguretat, regularitat, eficàcia i fiabilitat de la infraestructura, amb un benefici directe en l'explotació ferroviària, tant pel que fa al nombre de viatgers com al temps d'espera entre trens.