Salou inicia una nova campanya per conscienciar els propietaris de gossos

L'Ajuntament ha informat que l'eliminació d'un excrement deixat a la via pública suposa un cost de 8,58 euros
S'inicia una nova campanya per conscienciar els propietaris dels gossos del cost que suposa netejar els excrements | CEDIDA

 

L'Ajuntament de Salou ha iniciat una nova campanya amb l'objectiu d'informar i conscienciar els propietaris dels gossos del cost que li suposa al consorci retirar els excrements que es deixen a la via pública i que no es recullen. Aquesta iniciativa la realitzen els agents cívics del municipi i va començar el passat dimarts, 21 d'agost. A més, l'Ajuntament ha volgut posar en relleu que l'eliminació d'un excrement deixat a la via pública suposa un cost total de 8,58 euros. 

 

La multa per no recollir els excrements és de 400 euros

Tanmateix, la regidora de Medi Ambient de Salou, Júlia Gómez, ha subratllat que l'objectiu principal d'aquesta campanya és conscienciar als veïns del municipi i, en concret, als propietaris dels animals del que costa recollir un excrement deixat a la via pública. A més, ha parlat sobre l'incivisme que suposa aquesta pràctica i el mal efecte que fa tenir un carrer brut. 

 

Per altre costat, s'han col·locat diversos panells informatius que recorden que la multa per no recollir els excrements és de 400 euros. Així doncs, durant els pròxims dies, els salouencs veuran com a les deposicions del carrer es col·locaran uns cartellets informatius, editats en cinc idiomes —català, castellà, francès, anglès i alemany—, que s'aniran repartint pel municipi fins a finals del mes d'octubre.

 

Els educadors mediambientals assenyalen amb uns banderins els llocs amb excrements deixats indegudament. Amb aquesta nova campanya, s'espera conscienciar més als propietaris dels gossos sobre la seva obligació de recollir els excrements. 

 

Els educadors mediambientals assenyalen amb uns banderins els llocs amb excrements | CEDIDA

 

 

Salou farà pagar fins a 400 euros a les persones que embrutin la via pública

D'altra banda, l'Ajuntament de Salou continua lluitant contra els actes incívics que tenen lloc als carrers de la localitat. En aquest cas es tracta dels actes que es repeteixen als costats dels contenidors de la brossa i del mal tractament dels residus al carrer i l'acumulació d'andròmines.

 

Per aquest motiu, aquesta setmana ha entrat en vigor una nova normativa municipal. Es tracta de l'ordenança de Civisme i Convivència, que permetrà posar sancions de 100 o 400 euros a les persones que no segueixin les normes establertes relacionades amb la disposició d'escombraries i residus.