Salou posa en marxa un Servei d'Atenció Integral adreçat al col·lectiu LGTBI

El servei oferirà informació i assessorament dos dies per setmana a l'Espai MAS i també treballarà en la sensibilització de la societat salouenca
La directora general d’Igualtat del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Mireia Mata, en la presentació del SAI per al col·lectiu LGTBI a Salou. | Ajuntament de Salou

Coincidint amb la commemoració del Dia Internacional en memòria de les víctimes trans, l'Ajuntament de Salou ha presentat aquest dimecres, 20 de novembre, el nou Servei d’Atenció Integral (SAI) per a les persones del col·lectiu LGTBI (Lesbianes, gais, transgèneres, bisexuals i intersexuals) que donarà servei dos dies per setmana a l'Espai MAS.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

El SAI LGTBI té com a objectiu sensibilitzar i informar persones i entitats, per tal de mostrar la diversitat d'orientació sexual i d'identitat de gènere, i prevenir l'LGTBIfòbia. Aquest recurs es posa en funcionament per donar resposta a situacions de discriminació, i, també, a qualsevol necessitat d'acompanyament, suport o informació que tingui la ciutadania, en relació a la diversitat sexual i de gènere.

Assessorament, acompanyament, suport psicològic i sensibilització de la societat

Alguns dels serveis que s'oferiran des del SAI Salou són, per exemple, donar informació, orientació i assessorament sobre els drets de les persones LGTBI i el seu exercici; suport social (tramitació targeta sanitària amb el nom sentit); derivacions sanitàries relacionades amb processos de transició i altres aspectes sobre salut sexual; suport psicològic a persones LGTBI; assessorament jurídic; o treballar la prevenció en casos d'assetjament escolar.

El servei d'informació i assessorament es realitzarà a l'Espai Mas (carrer Ebre, 11), en horari de 10 a 13 hores, els dimecres i divendres. La resta de temps del servei es dedicarà a fomentar la sensibilització i formació comunitària, així com l'organització dels actes de commemoració dels dies LGTBI. Per més informació, cal trucar al telèfon 977 30 92 06 o enviar un correu electrònic a saisalou@salou.cat.

Mireia Mata: «Esteu ensenyant al món els valors de respecte i igualtat»

Aquest servei formarà part de la Xarxa de Serveis d'Atenció Integral de Catalunya; coordinats amb la Direcció d'Igualtat, que depèn del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. La seva directora, Mireia Mata, ha remarcat que «esteu ensenyant al món, a aquests dos milions de persones que us venen a visitar, el compromís i els valors de respecte i igualtat».

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha fet referència al col·lectiu LGTBI dins del turisme familiar. El batlle s’ha adreçat, directament, a la directora d’Igualtat, Mireia Mata, i li ha assegurat que «aquí hi té un municipi aliat en la lluita continuada per l’assoliment d’una ciutat moderna, tolerant i respectuosa».

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les notícies més importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Per la seva banda, la regidora de Benestar, Serveis Socials i Igualtat, Estela Baeza, ha destacat totes les accions dutes a terme per consolidar les polítiques socials LGTBI, com el fet de penjar la bandera irisada al balcó de la Casa Consistorial o pintar amb els colors referents del col·lectiu diversos bancs del municipi.

"🔝🔴GRAN NOTÍCIA: Un restaurant de Salou rep una nova estrella Michelin!" "🎥 AGENDA: 11 curts preseleccionats als Goya 2020, al festival de Vila-seca aquesta setmana"