Salven la vida d'un home amb un desfibril·lador de la xarxa DEA de Cambrils

L'home, veí de Les Borges del Camp, va patir una parada cardiorespiratòria durant les festes de la urbanització Reus Mediterrani
Imatge d'arxiu d'un desfibril·lador tipus DEA. | flickr

 

Ensurt a les festes de Reus Mediterrani, a Vilafortuny, en la matinada de dimecres a dijous. Cap a la mitjanit, un home va patir una parada cardiorespiratòria que a punt va estar de costar-li la vida durant la revetlla que se celebrava a la urbanització de l'avinguda Diputació del barri cambrilenc.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La ràpida resposta d'algun metge present a la festa, sumada a la presència en les proximitats d'un desfibril·lador extern automàtic (DEA) de la xarxa Cambrils Cardioprotegida, va permetre salvar la vida de l'home, veí de Les Borges del Camp.

 

El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va rebre l'avís a les 00.11 hores i fins al lloc va desplaçar-hi tres dotacions, a les quals es va sumar una de la Policia Local de Cambrils per donar suport davant la gran afluència de persones que hi estaven reunides. Els sanitaris van atendre l'home in situ, en estat crític, i el van reanimar amb el desfibril·lador ubicat a l'exterior de la farmàcia de Vilafortuny, a escassos metres d'on es feia la celebració.

 

Un cop estabilitzat, una de les ambulàncies va traslladar l'home fins a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

 

Una xarxa de 14 desfibril·ladors distribuïts pels carrers de Cambrils

Cal recordar que la xarxa de desfibril·ladors públics de Cambrils compta amb 14 aparells que s'han distribuït en els diferents nuclis urbans del municipi. En la seva instal·lació es prioritzen els espais més concorreguts i es té en compte que siguin zones de fàcil accés a la ciutadania.