'Tenors' obrirà la temporada dels Amics del Teatre de Vila-seca amb òpera i humor

És la primera proposta d'una programació que s'allargarà fins al mes de juny
'Tenors', de la companyia Illuminati | Twitter / @3tenori

 

La temporada teatral a Vila-seca començarà el pròxim 16 de març, ben carregada d’òpera, humor i quatre grans espectacles. Els Amics del Teatre, que enguany fan vint anys, han presentat una programació escènica que s’allargarà fins al mes de juny i que omplirà de textos, emocions i intensitat interpretativa l’escenari del teatre El Centru.

‘Tenors’, de la companyia Illuminati, donarà el tret de sortida a un curs teatral interessant i divers, des de Shakespeare fins a Agatha Christie, passant per una nova producció de la tarragonina Sala Trono i el teatre dels locals habituals La Tramoia.

'Tenors', tret de sortida el 16 de març

Precisament, ‘Tenors’, una obra interpretada per «tres tenors de veritat» —Miquel Cobos, Ezequiel Casamada i Albert Mora—, repassa i s’inspira en els tòpics de la divinitat operística, tot establint un veritable ‘tour de force’ mantingut i constant entre els protagonistes.

Qui fa la nota més alta, la més potent o la més sostinguda seran algunes de les peripècies musicals i els gags d’un trio que durà el públic fins a l’absurd i les rialles. ‘Tenors’ es podrà veure el dissabte 16 de març.

'Al sostre', amb Oriol Grau i Pau Ferran, és l'última producció de la tarragonina Sala Trono | Amics del Teatre de Vila-seca

 

Humor, reflexió i tendresa amb el segell de la Trono

‘Al sostre’, l’última producció de la Sala Trono de Tarragona, arribarà a Vila-seca el 6 d’abril. Interpretada pel reconegut Oriol Grau i Pau Ferran, i dirigida per Israel Solà, ‘Al sostre’ és una tragicomèdia que va de ‘losers’, d’aquells noms oblidats al racó de la gran història dels qui triomfen.

Escrita pel dramaturg britànic Nigel Planer —el Neil de la sèrie ‘Els Joves’—, ‘Al sostre’ narra la història de Lapo i Loti, dos artesans que van treballar amb Miquel Àngel a la Capella Sixtina. Des de l’anonimat, des de l’ombra, van fer cèlebre l’obra del mestre, en un text que ens arriba ple d’humor i reflexió, emoció i tendresa, i amb unes interpretacions brillants.

Shakespeare, l'ineludible

L’etern i ineludible Shakespeare també formarà part de la temporada dels Amics del Teatre de Vila-seca, amb ‘Mesura per mesura’, una de les obres més valuoses i menys coneguda del dramaturg anglès.

Dirigida pel reusenc Miquel Àngel Fernández i produïda pel Teatre Estable del Baix Camp, aquesta tragicomèdia sobre la hipocresia, els abusos i les contradiccions humanes es podrà veure a El Centru el 27 d’abril.

La Teca durà a Vila-seca 'La ratera', l'adaptació teatral d'un conte d'Agatha Christie | Amics del Teatre de Vila-seca

 

'La ratera' i Agatha Christie

El 12 de maig serà el moment d’una obra de traca. Del Baix Camp al Tarragonès, el grup cambrilenc La Teca aterrarà a Vila-seca amb ‘La ratera’, l’adaptació escènica d’un conte d’Agatha Christie. El text, estrenat el 1952, ostenta el rècord absolut de representacions ininterrompudes. El 2011, a la ciutat de Londres n'havien fet 24.537 actuacions i ara, 67 anys després del debut, segueix ferma en cartell.

Amb ‘La ratera’, el misteri, l’assassinat i el joc detectivesc s’apoderaran inexorablement dels espectadors, en un espectacle de final realment inesperat. Sense ‘spoilers’, La Teca tornarà a Vila-seca per tercer any consecutiu, amb un toc britànic i més bon teatre.

Els locals La Tramoia tancaran la temporada

Com ja va sent habitual, el grup local La Tramoia tancarà la temporada dels Amics del Teatre. La cita serà els dies 8 i 9 de juny amb l’estrena d’un nou espectacle que, tot just ara, han començat a treballar.

La companyia durà a El Centru la comèdia ‘M’esperaràs’, del prolífic autor, actor i director valencià Carles Alberola. Un embolic de parella, d’enganys, frustracions i somnis perduts dirigit per Alícia Bescó i Robert Rodríguez, i interpretat per Jaume Rofes, Germán Flores, Anna Plaza i Pineda Badia.

Et pot interessar:

"AGENDA: Salou anuncia els guanyadors del Cós Blanc 2019" "ATENCIÓ: Cala foc a 3 cotxes i a zones protegides de Vila-seca per venjança"