Gairebé 400 atletes participaran en el Triatló de l'Hospitalet de l'Infant aquest diumenge

La cursa d'enguany, que serà la darrera cita del circuit Just Tri, incorporarà una nova modalitat més exigent
El Triatló de l'Hospitalet de l'Infant serà la tercera i última cursa del circuit Just Tri. | Cedida

 

 

Com cada any a aquestes dates, l'Hospitalet de l'Infant s'omplirà de gom a gom el pròxim diumenge 1 de setembre per acollir una altra edició del Triatló, que, com avançava TarragonaDigital el mes de juliol, incorporarà una nova modalitat més exigent i formarà part un any més del circuit Just Tri by Freshwave, iniciat a Tarragona el passat 25 de maig i que va continuar a Cambrils el 9 de juny. Així, aquesta cita a l'Hospitalet serà la tercera i última, i per tant, la més decisiva del circuit.

 

La cursa donarà el tret de sortida a partir de les nou del matí a la Platja de l’Arenal, des d’on els triatletes nedaran inicialment per encarar després el circuit de bicicleta per la carretera N-340. Per últim, un privilegiat sector de cursa a peu al llarg del Passeig de l’Arenal esperarà els participants abans de creuar l’arc d’arribada. La recollida dels dorsals es durà a terme a la zona EXPO, ubicada al Passeig de l’Arenal, el dissabte previ a la cursa de cinc a vuit de la tarda, o el mateix diumenge abans de la cursa, de 06.30 a 08.30 hores.

 

Augmenten el nombre d'inscrits i la participació femenina 

L'organització mostra la seva satisfacció pel fet que el nombre d'inscripcions ha augmentat en un total de cent cinquanta places més aquest any respecte al 2018, amb 360 participants. A més, la participació femenina també ha augmentat, representant un vint per cent del total; i la presència d'atletes de fora del Camp de Tarragona també ho ha fet, representant gairebé la meitat del total. Destacarà, també, la presència de tres atletes d'elit que han estat campions d'Espanya, com Dolça Ollé, Anna Flaquer o Albert Parreño.

 

Imatge d'Anna Flaquer, la guanyadora de la prova femenina de l'any passat. | Cedida

 

El Triatló, l'última cursa del circuit Just Tri

Una altra vegada, el triatló de l'Hospitalet formarà part del circuit Just Tri, sent l'última de tres proves. Una competició que ja s'ha celebrat en els triatlons disputats a Tarragona i Cambrils, els mesos de maig i juny respectivament. L'organització del Just Tri ofereix als participants la possibilitat d'acumular punts a les tres cites del circuit en cas de competir a la modalitat olímpica.

 

Les novetats del Triatló de l'Hospitalet de l'Infant

Si fins al moment l'olímpica, amb distàncies de 1500 metres de natació, 39 quilòmetres de ciclisme i 9,1 quilòmetres de cursa a peu, era la prova més llarga, la modalitat 'short' afegeix una nova dificultat a la cursa. Malgrat que la prova de natació es manté la mateixa distància que a la prova olímpica, la prova de ciclisme és de 58 quilòmetres i la cursa a peu suma 13,5 quilòmetres. Cal recordar, però, que a diferència de la prova olímpica i la 'sprint' (750 metres de natació, 20 quilòmetres de natació i 4,8 quilòmetres de cursa a peu) es poden disputar per relleus, mentre que no és possible a la nova modalitat. 

 

Albert Parreño, gunayador de la prova masculina del 2018. | Cedida

 

Una altra novetat, pel que fa al reglament, és la possibilitat, a la prova de ciclisme que transcorrerà per la carretera N-340, de seguir el rastre dels ciclistes que van per davant sense ser sancionat. Aquesta norma, que es coneix com a 'drafting', sovint resulta polèmica perquè afavoreix els corredors menys forts, ja que poder seguir la roda dels competidors suposa un estalvi d'energia.